Направо към основното съдържание
Лого
EURES

Новини

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.

Филтриране по

Новини (374)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

Как да превърнете дома си в идеално работно място

Много от нас трябва да променят домовете си, за да ги приспособят към дистанционната работа. Това може да крие предизвикателства, тъй като нашите домове не са естествено създадени за работа. Ето четири начина да превърнете дома си в идеално работно място.

  • Новинарска статия

Разсейвате ли се, когато работите от вкъщи? Ето как да останете ефективни

Сега, когато много от нас работят дистанционно поне през част от времето, намирането на баланс между работата и разсейващите фактори у дома може да се окаже трудно. С тази статия ще ви помогнем да определите разсейващите фактори и ще ви дадем съвети как да останете ефективни.

  • Новинарска статия

Време е за промяна? Как да смените професията си, без да притежавате опит

Вероятно изглежда притеснително да смените професията си, но с правилно проучване и положителна нагласа може да не е толкова трудно, колкото си мислите. Ако сте готови за промяна, това са нашите съвети, които да имате предвид в началото на новия си път.

  • Новинарска статия

Какво е най-новото в областта на трансграничната работа от разстояние и социалната сигурност?

Дори след отпадането на ограниченията във връзка с COVID-19 работата от разстояние продължава да бъде широко разпространена, особено в сферата на трансграничната заетост. В тази статия ще се запознаете с основните правила относно работата от разстояние.

  • Новинарска статия

Отличете се от тълпата с тези нестандартни идеи за мотивационно писмо

В конкурентния свят на търсенето на работа е важно мотивационното ви писмо да изпъква. Въпреки че традиционното мотивационно писмо има своите предимства, нестандартното мислене може да бъде ключът към привличане на вниманието на специалиста по подбор на персонал. Разгледайте тези седем идеи.

  • Новинарска статия

Изграждане на професионалното ви развитие: как да намерите първата си работа в строителството

Растежът на зелената икономика създаде много нови възможности в строителния сектор, но се изискват специфични умения и обучение, за да се навлезе в тази област. Прочетете нашите съвети как да намерите за първи път работа в строителството.

  • Новинарска статия

Възприемане и преодоляване на петте вида синдром на самозванеца

Синдромът на самозванеца може да разколебае самооценката ви и да повлияе на увереността ви в работата. В тази статия ще разгледаме петте вида синдром на самозванеца, как можете да ги възприемете и преодолеете, за да разгърнете пълния си потенциал.

  • Новинарска статия

EURES отговаря на най-важните ви въпроси относно недостига и излишъка на работна ръка в Европа

След публикуването на доклада на EURES за недостига и излишъка на работна ръка през 2022 г. приканихме последователите на EURES да зададат въпросите си относно доклада. Прочетете нататък, за да видите отговорите и да научите кои са най-търсените работни места в Европа.

  • Новинарска статия

EUREStv: Задълбочен поглед към света на европейската трудова мобилност

EUREStv, онлайн поредица, посветена на европейската трудова мобилност, излезе на цифровата сцена и привлече интереса както на търсещите работа, така и на работодателите и на членовете на мрежата EURES.

  • Новинарска статия

Притеснявате се да подадете молба за напускане? Ето как да подходим към подаването на молба за напускане

В кариерата на всеки от нас настъпва труден момент, в който се налага да сменим работата си. Не е необходимо обаче напускането на работа да ви постави в неловка, непрофесионална или в най-лошия случай враждебна ситуация. Следвайте този контролен списък, за да си спестите притесненията при подаване на молба за напускане.