Direct la conținutul principal
EURES
Știre9 septembrie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Un nou ghișeu unic pentru consiliere personală în carieră se deschide în Bruxelles

Un nou serviciu de orientare educațională și în carieră din Bruxelles pune la dispoziție un ghișeu unic pentru studenții, candidații și lucrătorii care sunt în căutarea unui loc de muncă sau doresc să se recalifice.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

„Cité des Métiers – Beroepenpunt” a fost deschis oficial la 23 aprilie 2018, în prezența a numeroase personalități, inclusiv Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate a forței de muncă.

Centrul este situat la parterul Astro Tower, în aceeași clădire în care se află sediul Actiris – serviciul public de ocupare a forței de muncă din Bruxelles, care este și Biroul de coordonare EURES pentru regiune –, precum și sediul altor parteneri ai centrului, precum VDAB (serviciul public de ocupare a forței de muncă din Flandra) și Tracé (prin serviciul său Leerwinkel). Cité des Métiers – Beroepenpunt, la fel ca și Actiris, va oferi servicii bilingve, în franceză și în flamandă.

Noul spațiu ocupă o suprafață de peste o mie de metri pătrați, fiind dedicat exclusiv oferirii de consiliere și orientare pentru orice persoană interesată de informații privind multiplele posibilități de carieră, prin studii, formare, angajare, înființarea unei societăți sau mutarea în altă țară sau regiune.

Potrivit lui Marc Buvé, care lucrează la Actiris, scopul noului serviciu este de a oferi tuturor vizitatorilor orientare în dezvoltarea unui „proiect” personal pentru viața lor profesională, adaptat la noua realitate de pe piața forței de muncă.

Una dintre principalele sale teme, conform explicațiilor lui Marc, este mobilitatea - care include mobilitatea transregională, transnațională și internațională. Se oferă consiliere individuală prin intermediul căreia vizitatorii află ce opțiuni au pentru a studia, a lucra sau a urma un stagiu în altă țară sau regiune. Aceștia sunt încurajați să „îndrăznească” să se mute și sunt sfătuiți cu privire la modalitățile în care pot beneficia la maximum de această experiență.

Există și planuri privind instruirea specifică pentru utilizarea portalului EURES pentru mobilitatea forței de muncă și a site-ului Actiris. La fața locului sunt disponibile diferite cărți și resurse digitale, iar consilierii de mobilitate de la Actiris - care, la rândul lor, fac parte din personalul EURES - sunt și ei prezenți permanent în clădire.

Centrul este un adevărat proiect comun, ceea ce îi permite să acopere nevoile specifice ale vizitatorilor săi. Echipa este formată din consilieri Actiris și Bruxelles Formation, precum și din membri VDAB și Tracé. De asemenea, echipa include reprezentanți ai Pôle académique de Bruxelles, Wallonia-Brussels Federation, Centre de validation des compétences, CEFA, Promotion sociale, EFP, SFPME și Worldskills Belgium.

Dacă vă aflați în regiunea Bruxelles și doriți să aflați mai multe despre oportunitățile de angajare, formare, studiu și mobilitate, de ce să nu vizitați centrul chiar astăzi? Veți găsi Cité des Métiers – Beroepenpunt la adresa Avenue de l’Astronomie 14, la câțiva pași de stația de metrou Madou. Pentru mai multe informații, accesați:

www.citedesmetiers.brussels

 

Linkuri conexe:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (în franceză/flamandă)

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilierEURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Cele mai bune practici EURESformare EURESȘtiri externe EURESPărțile interesate externeȘtiri despre piața muncii/știri despre mobilitateȘtiri/rapoarte/statisticiTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.