Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2018. szeptember 9.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Brüsszelben megnyílt az új, személyes karrier-tanácsadást nyújtó egyablakos szolgálat

Az új, brüsszeli oktatási és szakmai tanácsadási szolgálat egyablakos rendszert biztosít a munkát vagy átképzést kereső diákok, álláskeresők és munkavállalók számára.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

A Cité des Métiers – Beroepenpunthivatalosan 2018. április 23-án nyílt meg számos magas rangú személyiség, köztük Marianne Thyssen, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős tagja jelenlétében.

A központ az Astro Tower földszintjén található, amely épület az Actiris székhelye (a brüsszeli állami foglalkoztatási szolgálat, amely a régió EURES Koordinációs Irodájaként működik), valamint a központ néhány más partnerének is otthont ad; ilyenek például a VDAB (flandriai állami foglalkoztatási szolgálat) és a Tracé (a Leerwinkel szolgálatán keresztül). A Cité des Métiers - Beroepenpunt az Actiris-hoz hasonlóan kétnyelvű szolgáltatást nyújt francia és flamand nyelven.

Az új hely több mint ezer négyzetméteren helyezkedik el, amelyet teljes mértékben a tanácsadásnak és útmutatásnak szentelnek mindazok számára, akik információt keresnek a karrierjükben rendelkezésre álló többféle lehetőségről, függetlenül attól, hogy tanulásról, képzésről, munkáról, vállalkozás indításáról vagy másik országba vagy régióba költözésről van-e szó.

Az Actiris-nak dolgozó Marc Buvé szerint az új szolgálat célja az, hogy minden látogatónak utat mutasson szakmai életükre vonatkozó személyes „projektjük” kidolgozásában, a munka világának jelenlegi helyzetéhez igazítva.

Marc elmondása szerint az egyik kulcsfontosságú téma a mobilitás, amely a transzregionális, transznacionális vagy nemzetközi mobilitást foglalja magában. Egyéni tanácsadást kínálnak annak érdekében, hogy a látogatók információkhoz juthassanak a más országban vagy régióban történő tanulással, munkával vagy gyakornoki munkával kapcsolatban. Arra bátorítják őket, hogy merjenek elköltözni, és tanácsokat adnak arról, hogyan hozható ki a legtöbb a szerzett tapasztalatokból.

Olyan tervek is készültek, amelyek az EURES Foglalkoztatási Mobilitási Portáljának és az Actiris honlapjának használatával kapcsolatos speciális képzésről szólnak. A helyszínen különféle könyvek és digitális források állnak rendelkezésre, valamint az épületben mindig jelen vannak az Actiris mobilitási tanácsadói, akik maguk is tagjai az EURES személyzetének.

A központ nagyrészt egy olyan közös projekt, amely segít a központ látogatói speciális igényeinek kielégítésében. A csoport az Actiris és a Bruxelles Formation tanácsadóiból, valamint a VDAB és Tracé tagjaiból áll. Szintén tagjai között tudhatja a Pôle académique de Bruxelles, a Belgiumi Francia Közösség, a Centre de validation des compétences, a CEFA, Promotion sociale, az EFP, az SFPME és a Worldskills Belgium képviselőit.

Ha Ön a brüsszeli régióban él és szeretne többet megtudni a foglalkoztatási, képzési, tanulási és mobilitási lehetőségekről, miért ne látogathatna el már ma a központba? A Cité des Métiers – Beroepenpunt az Avenue de l’Astronomie 14 cím alatt található, ami csak egy rövid sétára van a Madou metróállomástól. További információkért látogasson el a következő weboldalra:

www.citedesmetiers.brussels

 

Kapcsolódó linkek:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (francia/flamand nyelven)

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Az EURES legjobb gyakorlataEURES képzésKülső EURES hírekKülső érintettekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekHírek/jelentések/statisztikaIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.