Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak9. rujna 2018.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Nova jedinstvena kontaktna točka za individualno profesionalno savjetovanje otvorena je u Bruxellesu

Nova jedinstvena kontaktna točka u Bruxellesu pruža usluge obrazovnog i profesionalnog usmjeravanja studentima, tražiteljima posla i radnicima koji traže posao ili se ponovno osposobljavaju.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

Služba Cité des Métiers – Beroepenpunt službeno je otvorena 23. travnja 2018. u prisutnosti brojnih istaknutih osoba, uključujući Marianne Thyssen, europsku povjerenicu za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage.

Centar je smješten u prizemlju nebodera Astro Tower, istog onog u kojemu se nalazi Actiris – javna služba za zapošljavanje u Bruxellesu koja služi kao koordinacijski ured EURES-a u toj regiji – te brojni drugi partneri centra, kao što su VDAB (javna služba za zapošljavanje u Flandriji) i Tracé (putem svoje službe Leerwinkel). Kao i Actiris, Cité des Métiers – Beroepenpunt pruža usluge na dvama jezicima – francuskom i flamanskom.

Novi prostor obuhvaća više od tisuću kvadratnih metara i u potpunosti je posvećen pružanju savjeta i smjernica svima koji traže informacije o brojnim mogućnostima koje su im na raspolaganju u karijeri, bilo da je riječ o studiranju, osposobljavanju, zaposlenju, osnivanju poduzeća ili preseljenju u drugu zemlju ili regiju.

Prema Marcu Buvéu, koji radi za Actiris, cilj je nove službe usmjeriti sve posjetitelje na razvoj osobnog „projekta” za njihov profesionalni život, prilagođenog postojećem svijetu rada.

Jedna je od ključnih tema mobilnost, objašnjava Marc, što uključuje transregionalnu, transnacionalnu ili međunarodnu mobilnost. Nude se individualni savjeti kako bi posjetitelji mogli dobiti informacije o studiranju, zapošljavanju ili stažiranju u drugoj zemlji ili regiji. Potiče ih se da se „usude” preseliti te ih se savjetuje o tome kako najbolje iskoristiti to iskustvo.

Postoje i planovi za posebno osposobljavanje za upotrebu EURES-ova portala za radnu mobilnost i internetskih stranica službe Actiris. U centru se nalaze različite knjige i digitalni izvori, a u zgradi su u svakom trenutku prisutni i savjetnici za mobilnost iz službe Actiris koji su i članovi osoblja EURES-a.

Centar je u velikoj mjeri zajednički projekt, zbog čega je lakše odgovoriti na specifične potrebe svakog posjetitelja. Tim je sastavljen od savjetnika iz službi Actiris i Bruxelles Formation, kao i članova službi VDAB i Tracé. Članovi su tima i predstavnici akademskog centra Pôle académique de Bruxelles, francuske zajednice u Belgiji (Wallonia-Brussels Federation), Centra za potvrđivanje kompetencija (Centre de validation des compétences), centra CEFA, mreže Promotion sociale, centra za stručno osposobljavanje EFP, škole SFPME i organizacije Worldskills Belgium.

Ako se nalazite u regiji Bruxellesa i želite saznati više o mogućnostima zapošljavanja, osposobljavanja, studiranja i mobilnosti, zašto ne biste već danas posjetili centar? Cité des Métiers – Beroepenpunt možete pronaći na adresi Avenue de l’Astronomie 14, samo nekoliko minuta hoda od stanice podzemne željeznice Madou. Kako biste saznali više, posjetite:

www.citedesmetiers.brussels

 

Korisne poveznice:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (na francuskom/flamanskom)

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnikaEURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Najbolja praksa EURES-aEURES obukaVanjske vijesti EURES-aVanjski dioniciVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiVijesti/izvješća/statistikeMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.