Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli9. syyskuuta 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Brysseliin avattu uusi henkilökohtaista uraneuvontaa tarjoava keskitetty palvelupiste

Uusi koulutus- ja uraohjausta antava palvelu Brysselissä on keskitetty palvelupiste opiskelijoille, työnhakijoille ja työntekijöille, jotka etsivät työ- tai uudelleenkoulutusmahdollisuuksia.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

”Cité des Métiers – Beroepenpunt” avattiin virallisesti 23. huhtikuuta 2018. Avajaisissa oli mukana useita korkea-arvoisia henkilöitä, muun muassa työllisyys- ja sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava Euroopan komission jäsen Marianne Thyssen.

Keskus sijaitsee Astro Towerin ensimmäisessä kerroksessa. Samassa rakennuksessa on Brysselin julkinen työnvälityspalvelu Actiris, joka toimii alueen EURES-koordinointitoimistona, sekä muita keskuksen kumppaneita, kuten VDAB (Flanderin julkinen työnvälityspalvelu) ja Tracé (Leerwinkel-palvelunsa kautta). Cité des Métiers – Beroepenpunt tarjoaa palveluja sekä ranskaksi että flaamiksi aivan kuten Actiris.

Uusilla toimitiloilla on kokoa tuhat neliömetriä, ja ne on kokonaisuudessaan tarkoitettu neuvonnan tarjoamiseen kaikille, jotka etsivät tietoa urallaan saatavissa olevista useista mahdollisuuksista riippumatta siitä, onko kyse opiskelusta, harjoittelusta, työskentelystä, yrityksen perustamisesta vai muuttamisesta toiseen maahan tai toiselle alueelle.

Actirisissa työskentelevän Marc Buvén mukaan uuden palvelun päämääränä on antaa kaikille kävijöille neuvontaa henkilökohtaisen ”projektin” laatimisessa omaa uraa varten ja sen mukauttamisessa nykyiseen työmaailmaan.

Yksi keskeisistä aiheista on Marcin mukaan liikkuvuus. Se tarkoittaa sekä alueiden ja valtioiden välistä että kansainvälistä liikkuvuutta. Kävijöille annetaan henkilökohtaista neuvontaa opiskelusta, työskentelystä tai harjoittelun suorittamisesta toisessa maassa tai toisella alueella. Heitä kannustetaan ”rohkaistumaan” muuttamaan ja neuvotaan, miten kokemuksesta saa mahdollisimman paljon irti.

Suunnitteilla on myös erityiskoulutusta ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin ja Actiris-verkkosivuston käytöstä. Sivustolla on saatavissa erilaisia kirjoja ja digitaalisia resursseja, ja rakennuksessa on aina paikalla myös Actiris-liikkuvuusneuvojia, jotka itse kuuluvat EURES-henkilökuntaan.

Keskus on pitkälti yhteishanke, minkä ansiosta se pystyy vastaamaan kävijöidensä kaikkiin erityisiin tarpeisiin. Ryhmä koostuu Actiris- ja Bruxelles Formation -palvelujen neuvojista sekä VDAB- ja Tracé-palvelujen työntekijöistä. Ryhmässä on edustajia myös Brysselin korkeakoulujen Pôle académique de Bruxelles -neuvontakeskuksesta, Belgian ranskankielisestä yhteisöstä, tutkintojen validoinnista vastaavasta Centre de validation des compétences -keskuksesta, kaksiosaisen ammattikoulutuksen keskuksesta (CEFA), ammatillisen täydennyskoulutuksen Promotion sociale -verkostosta sekä EFP-, SFPME- ja Worldskills Belgium -koulutuspalveluista.

Jos asut Brysselin alueella ja haluat tietää lisää työ-, harjoittelu-, opiskelu- ja liikkuvuusmahdollisuuksista, tule käymään keskuksessa. Cité des Métiers – Beroepenpunt sijaitsee osoitteessa Avenue de l’Astronomie 14, lyhyen kävelymatkan päässä Madoun metroasemalta. Lisätietoa on seuraavissa osoitteissa:

www.citedesmetiers.brussels

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Cité des Métiers – Beroepenpunt (ranskaksi/flaamiksi)

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
EURESin paras käytäntöEURES-koulutusUlkoiset EURES-uutisetUlkopuoliset sidosryhmätTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetUutiset/raportit/tilastotNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.