Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel9. september 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Ny one-stop-shop for personlig karriererådgivning åbner i Bruxelles

En ny tjeneste i Bruxelles til vejledning om uddannelse og erhverv fungerer som one-stop-shop for studerende, jobsøgende og arbejdstagere, der er på udkig efter arbejde eller efteruddannelse.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

"Cité des Métiers - Beroepenpunt" åbnede officielt den 23. april 2018 i tilstedeværelse af en lang række højtstående personer, herunder Marianne Thyssen, der er EU-kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold, kompetencer og arbejdskraftens mobilitet.

Centret er placeret i stueplanet i Astro-tårnet, samme bygning, hvor Actiris – den offentlige arbejdsformidling i Bruxelles, der fungerer som Eures-Koordineringsbureau for regionen – er baseret, samt nogle af centrets øvrige partnere, såsom VDAB (den offentlige arbejdsformidling i Flandern) og Tracé (via sin Leerwinkel-tjeneste). Ligesom Actiris vil Cité des Métiers – Beroepenpunt være en tjeneste, der ydes på to sprog (fransk og flamsk).

De nye lokaler på over tusind kvadratmeter er udelukkende dedikeret til at give råd og vejledning til alle, der søger information om de mange muligheder, de har i deres karriere, hvad enten det er at studere, blive oplært, arbejde, opstarte ny virksomhed eller flytte til et andet land eller en anden region.

Ifølge Marc Buvé, der arbejder for Actiris, har den nye tjeneste til formål at vejlede alle besøgende med at udvikle et personligt "projekt" for deres arbejdsliv, som er tilpasset dagens arbejdsmarked.

Et af tjenestens hovedtemaer er mobilitet – herunder tværregional, tværnational og international mobilitet, som Marc forklarer.  Der tilbydes individuel rådgivning, så de besøgende kan få information om at studere, arbejde eller tage på praktikophold i et andet land eller en anden region. De bliver opfordret til at "turde" flytte, og får rådgivning om, hvordan de kan få mest muligt ud af denne erfaring.

Der er desuden planer om særlig oplæring i at bruge Eures' jobmobilitetsportal og Actiris’ webside. På stedet er der rådighed over en række forskellige bøger og digitale ressourcer, og mobilitetsrådgivere fra Actiris - som selv er Eures-medarbejdere - er også altid til stede i bygningen.

Centret er i meget høj grad et fællesprojekt, og det er dermed i stand til at imødekomme de besøgendes særlige behov. Teamet består af rådgivere fra Actiris og Bruxelles Formation, foruden medlemmer af VDAB og Tracé. Teamet har derudover repræsentanter for Pôle académique de Bruxelles, Wallonia-Brussels Federation, Centre de validation des compétences, CEFA, Promotion sociale, EFP, SFPME og Worldskills Belgium.

Hvis du bor i Bruxellesregionen og gerne vil have mere at vide om mulighederne for beskæftigelse, oplæring, studier og mobilitet, hvorfor så ikke besøge centret i dag? Du finder Cité des Métiers - Beroepenpunt på Avenue de l'Astronomie 14 i gåafstand fra metrostationen Madou. Læs mere på:

www.citedesmetiers.brussels
 

Relevante links:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (på fransk/flamsk)

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EURES bedste praksisEURES-uddannelseEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.