Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel15 januari 2021Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Min berättelse om Eures: Pedro Miguel

Som en del av firandet av Eures 25-årsjubileum uppmanades arbetssökande att dela med sig av sina berättelser om Eures för att ha chans att vinna fina priser. Under de närmaste månaderna kommer vi att presentera vinnarna och deras erfarenheter.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

Vilken är din berättelse om Eures?

Det var frågan för tävlingen #EURES25 som riktade sig till arbetssökande från hela Europa. Bidrag kunde lämnas i form av en kort video eller en bild tillsammans med en sammanfattning av deltagarens erfarenhet, och man kunde vinna en språkkurs för 500 euro eller utbildning för anställbarhet.

Deltagarna uppmanades att fundera över hur Eures hade hjälpt dem att hitta sitt drömjobb, hur Eures rådgivare hade hjälpt dem att få tillgång till språkkurser och integrera sig i det nya landet, eller hur Eures portal för rörlighet i arbetslivet eller de europeiska jobbdagarna (online) hade lett till unika möjligheter till arbete.

De tre vinnarna tillkännagavs under en prisceremoni vid Eures 25-årsjubileum i Bryssel den 30 januari. Den tredje och sista vinnaren heter Pedro Miguel och det här är hans berättelse.

Namn: Pedro Miguel

Nationalitet: Portugisisk

Typ av bidrag: Video

Profil: Jag lämnade Portugal och kom till Santander, som ligger i regionen Kantabrien i Spanien. Det är en stad full av historia och en massa natur, berg, hav – och mängder av skoj!

Jag arbetar som sjuksköterska i Santander. Jag är en del av ett toppenteam och allt går jättebra! Jag har fått många vänner och känner mig integrerad i landet. Jag har lärt mig mycket och gått en kurs i spanska.

Tack Eures!

En systertävling lanserades för arbetsgivare, som uppmanades att skicka in ett foto som visade vad rörelsefrihet betydde för dem. Priset var kuponger värda 500 euro och de tre vinnarna tillkännagavs också under prisceremonin.

Vill du veta mer om de vinnande arbetsgivarna – och andra arbetssökande som fått pris – håll ett öga på Eures webbplats.

Tävlingen #EURES25 ingick i en pågående kampanj för att göra reklam för och fira Eures 25-årsjubileum. Eures inrättades 1994 och omfattar idag 32 länder och över 1 000 rådgivare. Hittills har över 3 miljoner arbetstillfällen och 15 800 arbetsgivare registrerats på Eures portal för rörlighet i arbetslivet.

Vad gäller de kommande 25 årens arbete så kommer nätverket att visa vägen när det gäller att se till att många potentiella arbetssökande och arbetsgivare känner till Eures, vad nätverket står för och hur det kan stödja dem i deras livsprojekt och rekryteringsprocesser.

 

Länkar:

EURES Job Mobility Portal

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Teman
Externa EURES-nyheterJobbdagar/EventNyheter/rapporter/statistikFramgångsberättelserUngdom
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.