Direct la conținutul principal
EURES
Știre15 ianuarie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Povestea mea legată de EURES: Pedro Miguel

În cadrul sărbătoririlor ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la crearea EURES, solicitanții de locuri de muncă au fost invitați să împărtășească din experiențele lor legate de EURES, în schimbul șansei de a câștiga premii atractive. În următoarele luni vă vom prezenta câștigătorii și experiențele trăite de ei.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

Care este povestea ta legată de EURES?

Aceasta a fost întrebarea la care au trebuit să răspundă solicitanții de locuri de muncă din întreaga Europă care au participat la concursul #EURES25. Înscrierile s-au putut face sub forma unui videoclip sau a unei imagini însoțite de un rezumat al experienței lor, iar printre premii s-au numărat un curs de limbi străine în valoare de 500 EUR sau formare pentru dobândirea de competențe de inserție profesională.

Participanților li s-a cerut să se gândească la modul în care EURES i-a ajutat să-și găsească locul de muncă mult visat, la modul în care consilierii EURES i-au sprijinit pentru a avea acces la cursuri de formare lingvistică și pentru a se integra într-o nouă țară sau la modul în care Portalul mobilității pentru ocuparea forței de muncă EURES sau Zilele europene ale locurilor de muncă (online) le-au oferit oportunități unice de angajare.

Cei trei câștigători ai concursului au fost anunțați în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor cu ocazia evenimentului dedicat celei de-a 25-a aniversări a EURES, care a avut loc pe 30 ianuarie, la Bruxelles. Cel de-al treilea și ultimul dintre câștigători a fost Pedro Miguel, iar aceasta este povestea lui.

Numele: Pedro Miguel

Naționalitatea: portugheză

Tipul materialului înscris la concurs: videoclip

Profilul: Am plecat din Portugalia și am ajuns la Santander, care se află în regiunea spaniolă Cantabria. Este un oraș plin de istorie și de natură, cu munți, mare – și distracție!

Sunt asistent medical în Santander, fac parte dintr-o echipă excelentă și totul este minunat! Mi-am făcut mulți prieteni și m-am integrat în această țară. De asemenea, am învățat foarte multe lucruri și am făcut un curs de limbă spaniolă.

Mulțumesc, EURES!

Un concurs similar a fost lansat pentru angajatori, cărora li s-a cerut să trimită o fotografie prin care să arate ce înseamnă pentru ei libertatea de circulație. Au fost oferite vouchere în valoare de 500 EUR, iar cei trei câștigători au fost anunțați tot în timpul ceremoniei de decernare a premiilor.

Pentru a afla mai multe despre câștigătorii din rândul angajatorilor — și despre ceilalți câștigători dintre solicitanții de locuri de muncă — consultați în continuare site-ul EURES.

Concursul #EURES25 a făcut parte dintr-o campanie de promovare și de sărbătorire a celei de-a 25-a aniversări a EURES, care se află în plină desfășurare. Lansat în 1994, EURES a continuat să se extindă și cuprinde acum 32 de țări, având peste 1 000 de consilieri. În prezent există peste 3 milioane de oportunități de angajare și 15 800 de angajatori înregistrați pe Portalul mobilității pentru ocuparea forței de muncă EURES.

În perspectiva următorilor 25 de ani de activitate, rețeaua își va calibra eforturile pentru a sensibiliza tot mai mulți solicitanți de locuri de muncă și angajatori cu privire la activitatea EURES, la ceea ce reprezintă rețeaua și la modul în care aceasta îi poate sprijini pe calea pe care o urmează în viață sau în procesele de angajare pe care le desfășoară.

 

Linkuri conexe:

EURES Job Mobility Portal

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

 

Teme
Știri externe EURESZile ale locurilor de muncă/EvenimenteȘtiri/rapoarte/statisticiPovesti de succesTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.