Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2021. január 15.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Az EURES-történetem: Pedro Miguel

Az EURES 25. születésnapi ünnepségének keretében arra kérték az álláskeresőket, hogy osszák meg EURES-történeteiket, cserébe pedig elnyerhetik valamelyik nagyszerű díjat. Az elkövetkező néhány hónapban a nyerteseket és az ő tapasztalataikat fogjuk bemutatni.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

„Mi az Ön EURES-története?”

Ez az a kérdés, amelynek megválaszolására az #EURES25 pályázat Európa-szerte felkérte az álláskeresőket. A pályázatokat egy rövid videó vagy egy képhez mellékelt élményösszefoglaló formájában lehetett benyújtani, a díjak között pedig egy 500 euró értékű nyelvtanfolyam és egy szakmai készségfejlesztő képzés szerepelt.

A résztvevőket arra kérték, gondolják át, hogyan segített az EURES álmaik állásának megtalálásában, hogyan támogatták őket az EURES-tanácsadók a nyelvi képzéshez való hozzáférésben és az új országba való beilleszkedésben, illetve, hogy az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálja vagy az Európai (Online) Foglalkoztatási Napok hogyan segítették elő a konkrét munkalehetőségeket.

A három nyertest a január 30-án, az EURES 25. évfordulója alkalmából Brüsszelben megrendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki. A harmadik, egyben utolsó nyertes, Pedro Miguel volt, ez az ő története.

Név: Pedro Miguel

Állampolgárság: portugál

Pályázat típusa: Videó

Profil: Portugáliából Santanderbe költöztem, amely Spanyolország kantábriai régiójában található. Ez egy történelemmel átitatott, természettel, hegyekkel körülvett, szórakoztató helyekben gazdag tengerparti város.

Ápolóként dolgozom Santanderben. Egy remek csapat tagja vagyok, és minden nagyon jó! Sok barátot szereztem, és beilleszkedtem a közösségbe. Sokat tanultam, és elvégeztem egy spanyol nyelvtanfolyamot is.

Köszönöm, EURES!

A munkáltatók számára testvérpályázatot hirdettek, amelyben arra kérték őket, hogy küldjenek be egy fényképet, amely kifejezi, hogy mit jelent számukra a mozgás szabadsága. 500 euró értékű utalványokat ajánlottak fel, és a három nyertest is a díjátadó ünnepségen hirdették ki.

Ha többet szeretne megtudni a nyertes munkáltatókról – és a többi nyertes álláskeresőről –, figyelje az EURES honlapját.

Az #EURES25 pályázat az EURES fennállásának 25. évfordulóját népszerűsítő és megünneplő kampány részét képezte. Az 1994-ben elindított EURES együttműködésben már 32 ország és több mint 1000 tanácsadó vesz részt. Jelenleg több mint 3 millió álláslehetőség érhető el, és már 15 800 munkáltató regisztrált az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálján.

Működésének következő 25 évében a hálózat biztosítani fogja, hogy minél több lehetséges álláskereső és munkáltató megismerje az EURES szolgáltatásait, céljait, valamint azt, hogy milyen támogatást tud nyújtani életútjuk, illetve felvételi folyamataik során.

 

Kapcsolódó linkek:

EURES Job Mobility Portal

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

 

Témák
Külső EURES hírekMunkanapok/eseményekHírek/jelentések/statisztikaSikertörténetekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.