Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak15. siječnja 2021.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Priča o mojem iskustvu s EURES-om: Pedro Miguel

Povodom obilježavanja 25. rođendana EURES-a tražiteljima posla upućen je poziv da podijele svoje priče o iskustvu s EURES-om i tako dobiju priliku za osvajanje vrijednih nagrada. U sljedećih ćemo nekoliko mjeseci predstavljati pobjednike i njihova iskustva.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

Želite li podijeliti s nama priču o svojem iskustvu s EURES-om?

Tako je glasilo nagradno pitanje koje je postavljeno tražiteljima posla diljem Europe u okviru natječaja #EURES25. Odgovori su se mogli dostaviti u obliku kratkog videozapisa ili slike popraćene kratkim opisom iskustva, a nagrade su bile tečaj jezika ili osposobljavanje u stručnim vještinama u vrijednosti od 500 EUR.

Od sudionika se tražilo da razmisle o tome na koji način im je EURES pomogao da pronađu svoj posao iz snova, na koji su im način savjetnici EURES-a pomogli u pogledu pristupa jezičnim tečajevima te integracije u novu zemlju ili pak o tome na koji su im način EURES-ov portal za radnu mobilnost i Europski dani poslova (na internetu) pomogli da dođu do jedinstvenih poslovnih prilika.

Imena troje pobjednika natječaja objavljena su na svečanosti dodjele nagrada na događanju povodom obilježavanja 25. obljetnice EURES-a održanom u Bruxellesu 30. siječnja. Treći i zadnji bio je Pedro Miguel i ovo je njegova priča.

Ime i prezime: Pedro Miguel

Državljanstvo: portugalski

Vrsta odgovora: videozapis:

Profil: Otišao sam iz Portugala i stigao u Santander, u španjolskoj regiji Kantabriji. Grad je to pun povijesnih znamenitosti, bogate prirode, ima planina, mora – i zabave!

U Santanderu radim kao medicinski tehničar. Dio sam izvrsnog tima i sve je odlično! Stekao sam mnogo prijatelja i integrirao se u zemlji. Uz to, mnogo učim i završio sam tečaj španjolskog jezika.

Hvala, EURES!

EURES je organizirao i sličan natječaj za poslodavce, koji su trebali poslati fotografiju koja prikazuje ono što za njih znači sloboda kretanja. Nagrade su bile kuponi u vrijednosti od 500 EUR, a troje pobjednika proglašeno je na istoj svečanosti dodjele nagrada.

Da biste saznali više o nagrađenim poslodavcima, ali i o ostalim nagrađenim tražiteljima posla, pratite internetske stranice EURES-a.

Natječaj je bio dio kampanje #EURES25 koja je trenutačno u tijeku i čiji je cilj promicati i obilježiti 25. obljetnicu EURES-a. EURES je mreža pokrenuta 1994., a trenutačno broji 32 zemlje i više od 1000 savjetnika. Do danas je na EURES-ovu portalu za radnu mobilnost objavljeno više od 3 milijuna oglasa za radna mjesta te je na njemu prijavljeno 15 800 poslodavaca.

Radujući se nastavku svojeg rada i tijekom sljedećih 25 godina, mreža će usmjeriti nastojanja na to da svi potencijalni tražitelji posla i poslodavci budu svjesni postojanja EURES-a, onoga što on predstavlja i načina na koji im može pružiti potporu na njihovu životnom putovanju ili u postupku zapošljavanja.

 

Korisne poveznice:

EURES Job Mobility Portal

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

 

Teme
Vanjske vijesti EURES-aDani posla/događajiVijesti/izvješća/statistikeUspješne pričeMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.