Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Ιανουαρίου 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Η εμπειρία μου από το EURES: Pedro Miguel

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών λειτουργίας του EURES, άτομα που αναζητούν εργασία κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το EURES έχοντας τη δυνατότητα να κερδίσουν σημαντικά βραβεία. Τους προσεχείς μήνες θα παρουσιάσουμε τους νικητές και τις εμπειρίες τους.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

Ποια είναι η εμπειρία σας από το EURES;

Αυτό είναι το ερώτημα που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού #EURES25 σε άτομα από όλη την Ευρώπη που αναζητούν εργασία. Οι συμμετοχές μπορούσαν να υποβληθούν με τη μορφή σύντομου βίντεο ή εικόνας και συνοδεύονταν από περίληψη της εμπειρίας των συμμετεχόντων. Τα βραβεία περιλάμβαναν μαθήματα γλώσσας ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αξίας 500 EUR.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο το EURES τους βοήθησε να βρουν τη δουλειά που ονειρεύονταν, πώς οι σύμβουλοι EURES τους παρείχαν στήριξη, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους σε προγράμματα γλώσσας και την ενσωμάτωσή τους στη νέα χώρα, ή με ποιον τρόπο η διαδικτυακή πύλη EURES ή οι ευρωπαϊκές (διαδικτυακές) ημερίδες για την απασχόληση τους βοήθησαν να βρουν μοναδικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στην εκδήλωση για την 25η επέτειο του EURES που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Το τρίτο και τελευταίο από τα βραβεία αυτά απονεμήθηκε στον Pedro Miguel, ο οποίος μας αφηγείται την ιστορία του.

Όνομα: Pedro Miguel

Ιθαγένεια: Πορτογαλική

Μορφή συμμετοχής: Βίντεο

Προφίλ: Έφυγα από την Πορτογαλία και έφτασα στο Santander, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Cantabria της Ισπανίας. Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και ωραία φύση, βουνά, θάλασσα – και διασκέδαση!

Εργάζομαι ως νοσηλευτής στο Santander. Είμαι μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας και τα πάντα είναι υπέροχα! Απέκτησα πολλούς φίλους και έχω ενταχθεί στη ζωή της χώρας. Επίσης έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου και έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας.

Ευχαριστώ, EURES!

Παράλληλα, διοργανώθηκε ένας δεύτερος διαγωνισμός για τους εργοδότες, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλουν μια φωτογραφία που αντιπροσωπεύει τι σημαίνει για αυτούς η ελεύθερη κυκλοφορία. Οι τρεις νικητές, οι οποίοι ανακοινώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, κέρδισαν κουπόνια αξίας 500 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές των βραβείων (εργοδότες αλλά και άτομα που αναζητούν εργασία) μπορείτε να συμβουλεύεστε τον δικτυακό τόπο του EURES.

Ο διαγωνισμός #EURES25 διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει εκστρατείας για την προώθηση και τον εορτασμό της 25ης επετείου του EURES. Το EURES εγκαινιάστηκε το 1994. Αναπτύχθηκε και περιλαμβάνει πλέον 32 χώρες και περισσότερους από 1 000 συμβούλους. Μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 3 εκατομμύρια ευκαιρίες απασχόλησης και περισσότεροι από 15 800 εργοδότες είναι εγγεγραμμένοι στην ευρωπαϊκή πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα.

Προσβλέποντας στα επόμενα 25 χρόνια λειτουργίας του, το δίκτυο θα εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να διασφαλίσει ότι μεγάλος αριθμός δυνητικών αναζητούντων εργασία και εργοδοτών θα ενημερωθεί σχετικά με την ύπαρξη του EURES, καθώς και σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τους συνδράμει στη σταδιοδρομία τους ή στις διαδικασίες πρόσληψής τους.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

EURES Job Mobility Portal

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Λεπτομέρειες

Θέματα
Εξωτερικές ειδήσεις EURESΗμέρες εργασίας/ΕκδηλώσειςΕιδήσεις / αναφορές / στατιστικά στοιχείαΙστορίες επιτυχίαςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.