Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel14 april 2020Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Min berättelse om Eures: Javier Cordero

Eures firade nyligen 25-årsjubileum. Som en del av firandet uppmanades arbetssökande att dela med sig av sina berättelser om Eures för att ha chans att vinna fina priser. Vinnarna har nu tillkännagetts och under de närmaste månaderna kommer vi att presentera deras erfarenheter.

My EURES story: Javier Cordero
EURES

”Vilken är din berättelse om Eures?”

Det var frågan för tävlingen #EURES25 som riktade sig till arbetssökande från hela Europa. Bidrag kunde lämnas i form av en kort video eller en bild tillsammans med en sammanfattning av deltagarens erfarenhet, och man kunde vinna en språkkurs för 500 euro eller utbildning för anställbarhet.

Deltagarna uppmanades att fundera över hur Eures hade hjälpt dem att hitta sitt drömjobb, hur Eures rådgivare hade hjälpt dem att få tillgång till språkkurser och integrera sig i det nya landet, eller hur Eures portal för rörlighet i arbetslivet eller de europeiska jobbdagarna (online) hade lett till unika möjligheter till arbete.

De tre vinnarna tillkännagavs under en prisceremoni vid Eures 25-årsjubileum i Bryssel den 30 januari. Den förste av dessa var Javier Cordero och detta är hans berättelse.

Namn: Javier Cordero

Nationalitet Spansk

Typ av bidrag: Video

Profil: Hej, jag heter Javier Cordero och är en av de européer som fick chansen att delta i EU-programmet ”Mitt första Euresjobb”.

Det var när jag sökte på internet som jag hörde talas om Eures för första gången. Eftersom jag var mycket nyfiken och intresserad av att arbeta utomlands bestämde jag mig för att ta steget att söka jobb.

Jag fick arbete som sjukgymnast i Berlin. Jag jobbade verkligen hårt och efter ett år erbjöds jag tjänsten som sjukgymnast hos en professionell fotbollsklubb. Jag tvekade inte att tacka ja till jobbet.

Jag måste säga att tack vare ert program har alla européer möjlighet att bege sig utomlands, lära sig ett nytt språk och få ekonomiskt stöd. Detta är ett privilegium.

En systertävling lanserades för arbetsgivare, som uppmanades att skicka in ett foto som visade vad rörelsefrihet betydde för dem. Priset var kuponger värda 500 euro och de tre vinnarna tillkännagavs också under prisceremonin.

Vill du veta mer om de vinnande arbetsgivarna – och andra arbetssökande som fått pris – håll ett öga på Eures webbplats.

Tävlingen #EURES25 ingick i en pågående kampanj för att göra reklam för och fira Eures 25-årsjubileum. Eures inrättades 1994 och omfattar idag 32 länder och över 1 000 rådgivare. Hittills har över 3,6 miljoner arbetstillfällen och 15 500 arbetsgivare registrerats på Eures portal för rörlighet i arbetslivet.

Vad gäller de kommande 25 årens arbete så kommer nätverket att visa vägen när det gäller att se till att många potentiella arbetssökande och arbetsgivare känner till Eures, vad nätverket står för, och hur det kan stödja dem i deras livsprojekt och i deras rekryteringsprocesser.

 

Länkar:

Eures portal för rörlighet i arbetslivet

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Externa EURES-nyheterJobbdagar/EventNyheter/rapporter/statistikFramgångsberättelserUngdom
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.