Skip to main content
EURES
News article14 april 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Min EURES-historie: Javier Cordero

EURES feiret nylig 25-årsjubileum. Som en del av feiringen ble jobbsøkere bedt om å dele sine EURES-historier i bytte mot sjansen til å vinne flotte premier. Vinnerne er nå offentliggjort, og de neste månedene vil vi dele deres erfaringer.

My EURES story: Javier Cordero
EURES

«Hva er din EURES-historie?»

Det er spørsmålet som #EURES25-konkurransen ba jobbsøkere fra hele Europa svare på. Bidrag kunne sendes inn i form av en kort video eller et bilde ledsaget av et sammendrag av deres erfaring, og premiene omfattet et språkkurs verdt 500 euro eller opplæring i hvordan man kan gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Deltakerne ble bedt om å tenke gjennom hvordan EURES hadde hjulpet dem med å finne drømmejobben, hvordan EURES-rådgivere hadde støttet dem med tilgang til språkopplæring og integrering i et nytt land, eller hvordan jobbmobilitetsportalen EURES eller de europeiske (elektroniske) jobbdagene hadde ført til unike jobbmuligheter.

De tre konkurransevinnerne ble offentliggjort under en premieseremoni ved EURES 25-årsjubileum i Brussel 30. januar. Den første vinneren var Javier Cordero, og dette er hans historie.

Navn: Javier Cordero

Nasjonalitet: Spansk

Bidragstype: Video

Profil: Hei, alle sammen, jeg er Javier Cordero, og jeg er en av de heldige EU-borgerne som deltok i EU-programmet «Min første EURES-jobb».

Jeg hørte om EURES for første gang da jeg drev og lette på Internett. Siden jeg var svært nysgjerrig og interessert i å finne arbeid utenfor mitt eget land, valgte jeg å ta steget og søke på en jobb.

Jeg fikk mulighet til å arbeid som fysioterapeut i Berlin. Jeg arbeidet virkelig hardt, og etter et år fikk jeg sjansen til å arbeide for en profesjonell fotballklubb som fysioterapeut. Jeg var ikke i tvil om jeg skulle ta jobben.

Jeg må si at takket være programmet har alle europeere mulighet til å dra til et annet land, lære et nytt språk og få økonomisk støtte. Å kunne gjøre det er et privilegium.

En søsterkonkurranse ble lansert for arbeidsgivere, der de ble utfordret til å sende et bilde som representerte hva bevegelsesfrihet betydde for dem. Kuponger verdt 500 euro kunne vinnes, og de tre vinnerne ble også offentliggjort under premieseremonien.

For å lese mer om arbeidsgiverne som vant – og de andre jobbsøkerne som vant – bør du holde et øye på nettstedet til EURES.

#EURES25-konkurransen var en del av en løpende kampanje for å fremme og feire 25-årsjubileet til EURES. Siden lanseringen i 1994 har EURES vokst til å omfatte 32 land og over 1000 rådgivere. Per dags dato er det registrert over 3,6 millioner jobbmuligheter og 15 500 arbeidsgivere på jobbmobilitetsportalen EURES.

I det man ser fram til de neste 25 årene med tjenesten, vil nettverket sette tempoet for å sikre at mange potensielle arbeidssøkere og arbeidsgivere er klar over EURES, hva den står for og hvordan den kan støtte dem i deres livsreise eller i deres ansettelsesprosesser.

 

Relevante lenker:

jobbmobilitetsportalen EURES

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Eksterne EURES-nyheterJobbdager/arrangementerNyheter/rapporter/statistikkSuksesshistorierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.