Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak14. travnja 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Priča o mojem iskustvu s EURES-om: Javier Cordero

EURES je nedavno proslavio svoj 25. rođendan. Povodom obilježavanja te obljetnice tražiteljima posla upućen je poziv da podijele svoje priče o iskustvu s EURES-om i tako dobiju priliku za osvajanje odličnih nagrada. Pobjednici su proglašeni, a tijekom sljedećih nekoliko mjeseci podijelit ćemo s vama njihova iskustva.

My EURES story: Javier Cordero
EURES

„Želite li podijeliti s nama priču o svojem iskustvu s EURES-om?”

Tako je glasilo nagradno pitanje na koje su mogli odgovoriti tražitelji posla diljem Europe u okviru natječaja u sklopu natječaja #EURES25. Odgovori su se mogli dostaviti u obliku kratkog videozapisa ili slike popraćene kratkim opisom iskustva, a nagrade su bile tečaj jezika ili osposobljavanje u stručnim vještinama u vrijednosti od 500 EUR.

Od sudionika se tražilo da razmisle o tome na koji način im je EURES pomogao da pronađu svoj posao iz snova, na koji su im način savjetnici EURES-a pomogli u pogledu pristupa jezičnom osposobljavanju te integracije u novu zemlju ili pak o tome na koji su im način EURES-ov portal za mobilnost pri zapošljavanju i Europski dani poslova (na internetu) pomogli da dođu do jedinstvenih poslovnih prilika.

Imena troje pobjednika natječaja objavljena su na svečanosti dodjele nagrada na događanju povodom obilježavanja 25. obljetnice EURES-a održanom u Bruxellesu 30. siječnja. Prvi od njih bio je Javier Cordero, a u nastavku donosimo njegovu priču.

Ime i prezime: Javier Cordero

Državljanstvo: španjolsko

Vrsta odgovora: videozapis:

Profil: Pozdrav svima, ja sam Javier Cordero i jedan sam od europskih građana koje je poslužila sreća i koji su imali priliku sudjelovati u europskom programu „My first EURES Job” (Moj prvi posao preko EURES-a).

Za EURES sam saznao pretražujući internet. Budući da sam bio vrlo znatiželjan i zainteresiran za rad izvan svoje domovine, odlučio sam poduzeti nešto te sam poslao molbu za posao.

Dobio sam ponudu da radim kao fizioterapeut u Berlinu. Naporno sam radio i nakon jedne godine otvorila mi se prilika da radim kao fizioterapeut u profesionalnom nogometnom klubu. Nisam dvojio oko toga trebam li prihvatiti posao.

Moram reći da zahvaljujući vašem programu svi europski građani imaju priliku otići u drugu zemlju, naučiti novi jezik i dobiti financijsku potporu. To je uistinu privilegija.

EURES je organizirao i sličan natječaj za poslodavce, koji su trebali poslati fotografiju koja prikazuje ono što za njih znači sloboda kretanja. Nagrade su bile kuponi u vrijednosti od 500 EUR, a troje pobjednika proglašeno je na istoj svečanosti dodjele nagrada.

Da biste saznali više o nagrađenim poslodavcima, ali i o ostalim nagrađenim tražiteljima posla, pratite internetske stranice EURES-a.

Natječaj je dio kampanje #EURES25 koja je trenutačno u tijeku i čiji je cilj promicati i obilježiti 25. obljetnicu EURES-a. EURES je mreža pokrenuta 1994., a trenutačno broji 32 zemlje i više od 1000 savjetnika. Do danas je na EURES-ovu portalu za mobilnost pri zapošljavanju objavljeno više od 3,6 milijuna oglasa za radna mjesta te je na njemu prijavljeno 15 500 poslodavaca.

Željno iščekujući nastavak rada tijekom sljedećih 25 godina, mreža će usmjeriti nastojanja na to da svi potencijalni tražitelji posla i poslodavci budu svjesni postojanja EURES-a, onoga što on predstavlja i načina na koji im može pružiti potporu na njihovu životnom putovanju ili u postupku zapošljavanja.

 

Korisne poveznice:

EURES-ovu portalu za mobilnost pri zapošljavanju

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Vanjske vijesti EURES-aDani posla/događajiVijesti/izvješća/statistikeUspješne pričeMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.