Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak2. ožujka 2023.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Milenijalci i pripadnici generacije Z na radnom mjestu: sličnosti i razlike

Milenijalci i pripadnici generacije Z čine velik dio europske radne snage, a svaka skupina ima jedinstvene vještine i karakteristike. Saznajte više o pristupu radu zaposlenika koji pripadaju tima dvjema demografskim skupinama kako biste ih mogli bolje zaposliti i zadržati, kao i njima bolje rukovoditi.

Millennials and Gen Z in the workplace: similarities and differences
Unsplash

Mi smo u EURES-u svjesni da se tvrdnje iz ovog članka ne odnose na svakog pripadnika generacije Z ili milenijalca. Opisi su uopćeni kako bi se bolje prikazale najčešće sličnosti i razlike između dviju skupina.

Tko su milenijalci, a tko pripadnici generacije Z?

Teško je točno definirati te dvije demografske skupine jer o tome ne postoji zajednički konsenzus. Općenito, može se reći da su milenijalci osobe rođene otprilike između 1981. i 1995., a pripadnici generacije Z rođeni su od otprilike 1995. do 2012.

Sličnosti između milenijalaca i generacije Z na radnom mjestu

  • Oslanjanje na tehnologiju

Kao osobe digitalnog doba milenijalci i pripadnici generacije Z naviknuti su učiti i služiti se novim uređajima i softverima. Obje generacije očekuju digitalizaciju radnih postupaka gdje je to moguće, što uključuje unutarnju i vanjsku komunikaciju (razgovore putem interneta (chat), e-poruke i audio/videopozive). Poslodavci bi to trebali moći prihvatiti ako žele biti privlačniji milenijalcima i pripadnicima generacije Z koji traže posao.

  • Zalaganje za opće dobro

Prema istraživanju poduzeća Deloitte Globalno istraživanje iz 2022. o generaciji Z i milenijalcima, obje generacije smatraju da je društveno odgovorno poslovanje važno i žele raditi za poduzeća i organizacije koje dijele njihove vrijednosti. Budući da obje demografske supine često vode brigu o ekološkim i političkim pitanjima, za njih je važno da njihov poslodavac utječe na zajednicu u tom području.

  • Trenutačno priznavanje postignuća

Pripadnici obje generacije obično očekuju trenutačno priznanje za svoj rad. Priznavanje malih ostvarenja u okviru programa koji se temelji na uspješnosti može, na primjer, biti velika motivacija za vaše zaposlenike.

  • Dosljedna i otvorena komunikacija

Studije upućuju na to da obje generacije očekuju da će njihovi poslodavci jasno komunicirati s njima i uspostaviti redovite kanale za pružanje povratnih informacija (npr. održavanjem tjednih sastanaka).

Razlike između milienijalaca i generacije Z na radnom mjestu

  • Ravnoteža između poslovnog i privatnog života u odnosu na napredovanje u karijeri

Dok milenijalci cijene zdravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života, generacija Z obično je usmjerenija na karijeru i financijski motivirana. Stoga, ako su zaposlenici vašeg poduzeća uglavnom milenijalci i pripadnici generacije Z, poželjno je da se usredotočite na prednosti koje poboljšavaju ravnotežu između poslovnog i privatnog života te na novčane poticaje.

  • Fleksibilnost u odnosu na stabilnost zaposlenja

Studije pokazuju da milenijalci obično daju prednost fleksibilnosti posla, što znači da očekuju da se poslovi prilagode njima. Veća je i vjerojatnost da će promijeniti posao ako njihovo zaposlenje više ne zadovoljava njihove potrebe. Generaciju Z je pak više pogodila nezaposlenost zbog čega obično daju prednost stabilnosti i sigurnosti posla.

  • Pozitivne povratne informacije u odnosu na izravne povratne informacije

Kako je prethodno opisano, obje generacije cijene redovite povratne informacije. Međutim, dok pripadnici generacije Z daju prednost izravnim povratnim informacijama, milenijalci su obično osjetljiviji na kritike i bolje odgovaraju na povratne informacije dobivene poticanjem i pozitivnošću.

  • Pisana/vizualna komunikacija u odnosu na videozapise

Obje generacije preferiraju različite oblike komunikacije, ovisno o platformama društvenih mreža kojima se radije služe. Primjerice, milenijalci se vjerojatno više služe platformama Facebook, Twitter i LinkedIn, pa bolje odgovaraju na tekstulanu i vizulanu komunikaciju (slike). Istodobno, generacija Z daje prednost komunikaciji u obliku kratkih videozapisa jer obično više vole platforme kao što su YouTube i TikTok. To treba imati na umu pri oglašavanju slobodnih radnih mjesta ili pripremi interne komunikacije/osposobljavanja za vaše zaposlenike.

Davanje negativnih povratnih informacija može biti neugodno, ali to je važan način upravljanja zaposlenicima i može ojačati vaš odnos ako se provodi na ispravan način. Pročitajte ovaj članak da biste saznali kako to možete postići.

 

Korisne poveznice:

Povratne informacije pripadnicima generacije Z koji komuniciraju na poseban način – kako komunikaciju najbolje strukturirati

Kako na obziran način pružati negativne povratne informacije zaposlenicima

Deloitte-ovo Globalno istraživanje iz 2022. o generaciji Z i milenijalcima

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoSavjetiTrendovi zapošljavanja
Povezani odjeljak(i)
SavjetiPodaci o tržištu rada
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.