Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice17. julij 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Spoznajte ekipo Eures Španija!

„Kaj pravzaprav je Eures?“„Kdo so ljudje v zakulisju Eures Španija?“„Kaj delajo in kako mi lahko pomagajo?“

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Če vas je kdaj zanimal odgovor na katero koli od teh vprašanj, vam ga ni več treba iskati. Ekipa Eures Španija je pred kratkim objavila kratek film, da bi se predstavila prebivalcem Španije in jih seznanila z mrežo Eures.

S tem dinamičnim videoposnetkom želijo doseči tiste, ki še ne poznajo mreže Eures in storitev, ki jih zagotavlja. Videoposnetek, dostopen prek družabnih omrežij Eures Španija, iskalcem zaposlitve omogoča, da „spoznajo“ posamezne Euresove svetovalce in zaposlene iz celotne mreže Eures Španija.

Dejansko na široko odpira vrata velike organizacije, da bi predstavil resnične osebe v zakulisju, ljudi, ki so predani zagotavljanju pomoči, nasvetov in podpore pri vašem iskanju zaposlitve v Evropi – to potrjujejo odzivi približno 100 ljudi, ki so se odzvali na spletni videoposnetek in spletno stran kampanje ter ju komentirali.

Ekipa Eures Španija upa, da se bo lahko s tako priljubljeno vizualno obliko komuniciranja povezala s širšim občinstvom veliko bolj osebno, s čimer bo omrežje predstavila kot dostopno in prijazno.

„To je čudovit in neuraden način predstavitve mreže posameznikov v zakulisju Eures Španija, ki nas približuje ljudem,“ je povedala Euresova svetovalka Sonia Carné Padilla.

Zdi se, da pristop z videoposnetkom za zdaj deluje, saj ima na Facebook strani Eures Španija že več kot 1200 ogledov. Ker vse več uporabnikov interneta deli videoposnetek, je ekipa prepričana, da bo sporočilo doseglo tiste, ki iščejo nov začetek v tujini. S kampanjo na Facebooku je bilo doseženih več kot 8 300 ljudi, od tega 72 % žensk in 24 % moških. Najbolj dejavno je sodelovala starostna skupina od 25 do 34 let, sledila pa ji je starostna skupina od 45 do 54 let.

Kot je pojasnjeno v videoposnetku, je namen mreže Eures Španija olajšati prosto gibanje delavcev v državah članicah EU. Storitve, omenjene v videoposnetku, so pomoč v zvezi s priznavanjem kvalifikacij, pomoč pri urejanju davčnih zadev in zagotavljanje, da so iskalci zaposlitve seznanjeni s svojimi pravicami, ko se pridružijo novi družbi v novi državi.

Toda to seveda ni vse! Če bi radi izvedeli več o Euresu in o tem, kako lahko pomaga iskalcem zaposlitve in delodajalcem, se še danes obrnite na Eures v svoji državi!

 

Sorodne povezave:

Povezava do kratkega filma Eures Španija

Facebook stran Eures Španija

 

Več o tem:

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Eures na Googlu+

Teme
Najboljša praksa EURESNovice s trga dela/novice mobilnostiTrendi zaposlovanjaSocialni medijiMladina
Povezani razdelki
Pomoč in podporaŽivljenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.