Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel17 juli 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Maak kennis met het team van EURES Spanje!

“Wat is EURES precies?”“Wie zijn de mensen achter EURES Spanje?”“Wat doen zij en hoe kunnen zij mij helpen?”

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Hebt u zich ooit afgevraagd wat het antwoord op een van deze vragen zou kunnen zijn? Zoek dan niet verder! Het team van EURES Spanje heeft onlangs een filmpje op YouTube geplaatst om de teamleden en het EURES-netwerk voor te stellen aan de mensen in Spanje.

Het team probeert met behulp van een dynamische video personen te bereiken die het EURES-netwerk en de aangeboden diensten nog niet kennen. De video is te bekijken via het socialmedianetwerk van EURES Spanje en biedt werkzoekenden de gelegenheid om ‘kennis te maken’ met afzonderlijke EURES-adviseurs en medewerkers van het hele netwerk van EURES Spanje.

In de video worden de deuren van een grote organisatie wijd opengezet om de mensen achter de schermen te tonen, toegewijde mensen die u graag met hulp, advies en assistentie ter zijde staan bij uw zoektocht naar werk in Europa, getuige de circa 100 personen die reageerden en commentaar gaven op de onlinevideo en de campagnepagina.

Door een dergelijke populaire en visuele vorm van communicatie te gebruiken waarbij het netwerk zich benaderbaar en vriendelijk kan tonen, hoopt het team van EURES Spanje een breder publiek te bereiken op een meer persoonlijke manier.

“Het is een prachtige, informele manier om het team achter EURES Spanje voor te stellen en ons dichter bij de mensen te brengen,” zegt EURES-adviseur Sonia Carné Padilla.

Tot dusver lijkt de campagne te werken: de video is meer dan 1 200 keer bekeken via de Facebookpagina van EURES Spanje. De video wordt nog steeds gedeeld op het internet. Het team is er daarom van overtuigd dat de boodschap de personen zal bereiken die graag een nieuwe start willen maken in een ander land. Met de Facebookcampagne werden meer dan 8 300 personen bereikt, van wie 72 % vrouwen en 24 % mannen. Het meest actief was de groep van 25-34 jaar, gevolgd door de groep van 45-54 jaar.

Zoals in de video wordt uitgelegd, is het doel van het netwerk van EURES Spanje het vrij verkeer van werkenden binnen de lidstaten van de EU te faciliteren. De in de video genoemde diensten betreffen assistentie bij het laten erkennen van kwalificaties, hulp bij het regelen van belastingzaken en het informeren van werkzoekenden over hun rechten wanneer zij bij een nieuw bedrijf in een ander land starten.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij! Wilt u meer weten over EURES en wat de EURES-medewerkers zouden kunnen betekenen voor werkzoekenden en werkgevers die zich tot hen wenden? Neem dan vandaag nog contact op met EURES in uw land!

 

Verwante links:

Link naar het filmpje van EURES Spanje

Facebookpagina van EURES Spanje

 

Meer informatie:

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
EURES beste praktijkenArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsWervingstrendsSociale mediaJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuningLeven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.