Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak17. srpnja 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Upoznajte španjolski tim EURES-a

Što je zapravo EURES?Tko radi za EURES u Španjolskoj?Što rade i kako mi mogu pomoći?

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Ako ste se ikad pitali koji su odgovori na ova pitanja, na pravom ste mjestu! Tim EURES-a u Španjolskoj nedavno je objavio kratki film kako bi se Španjolcima predstavili članovi tima i mreža EURES.

Ovim dinamičnim videozapisom obraćaju se osobama koje još možda ne znaju za mrežu EURES i za usluge koje pruža. Videozapis, koji je dostupan na stranicama društvenih mreža EURES-a u Španjolskoj, tražiteljima posla pruža priliku „upoznati” savjetnike EURES-a i članove osoblja cijele mreže EURES-a u Španjolskoj.

U njemu se detaljno opisuje ova velika organizacija i prikazuju osobe koje u njoj rade i predano pružaju pomoć, savjet ili podršku ako tražite posao u Europi, što potvrđuje stotinjak osoba koje su pogledale videozapis te ostavile komentar ispod njega ili na internetskoj stranici kampanje.

Tim EURES-a u Španjolskoj nada se da će putem ovog popularnog i vizualnog oblika komunikacije moći doći do šire publike na prisniji način te tako pokazati pristupačnost i srdačnost mreže.

„To je divan i neformalan način za pokazivanje ljudske strane mreže EURES-a u Španjolskoj koji nas zbližava s ljudima” izjavila je savjetnica EURES-a Sonia Carné Padilla.

Čini se da djeluje jer je video pogledan više od 1 200 puta na Facebook stranici EURES-a u Španjolskoj. Budući da se videozapis nastavlja dijeliti na internetu, tim je uvjeren da će njihova poruka doći do onih koji žele novi početak u inozemstvu. Više od 8 300 osoba vidjelo je kampanju na Facebooku, od kojih je 72 % žena i 24 % muškaraca. Najaktivnija dobna skupina bile su osobe koje imaju između 25 i 34 godine, nakon čega slijede osobe između 45 i 54 godina starosti.

Kao što je objašnjeno u videozapisu, svrha mreže EURES u Španjolskoj olakšati je slobodno kretanje radnika među državama članicama EU-a. Usluge navedene u videozapisu obuhvaćaju pomoć oko priznavanja kvalifikacija i plaćanja poreza, te informiranje tražitelja posla o njihovim pravima kad se zaposle u novom poduzeću u stranoj zemlji.

No to naravno nije sve! Ako želite saznati više o EURES-u i o tome kako mogu pomoći tražiteljima posla i poslodavcima, obratite se EURES-u u svojoj državi već danas,

 

Korisne poveznice:

Poveznica na kratki film EURES-a u Španjolskoj

Facebook stranica EURES-a u Španjolskoj

 

Pročitajte više:

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Najbolja praksa EURES-aVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanjaDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Pomoć i podrškaŽivot i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.