Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Ιουλίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Γνωρίστε την ομάδα του EURES Ισπανίας!

«Τι ακριβώς είναι το EURES;»«Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από το EURES Ισπανίας;»«Τι κάνουν και πώς μπορούν να με βοηθήσουν;»

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Εάν κάποια από αυτά τα ερωτήματα έχουν περάσει από το μυαλό σας, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε άλλο! Η ομάδα του EURES Ισπανίας κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ταινία μικρού μήκους για να παρουσιάσει τα μέλη της και το δίκτυο EURES στους Ισπανούς.

Με αυτό το δυναμικό βίντεο η ομάδα προσπαθεί να κάνει γνωστό το δίκτυο EURES και τις υπηρεσίες του σε αυτούς που ενδεχομένως να μην τα γνωρίζουν ακόμα. Το βίντεο, το οποίο διατίθεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του EURES Ισπανίας, δίνει στα άτομα που αναζητούν εργασία την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συμβούλους EURES και τα υπόλοιπα μέλη ολόκληρου του δικτύου EURES Ισπανίας.

Το βίντεο δίνει μια πλήρη εικόνα ενός μεγάλου οργανισμού και όσων βρίσκονται πίσω από αυτόν και εργάζονται με πολύ μεράκι για να παρέχουν βοήθεια, συμβουλές και υποστήριξη σε όσους αναζητούν εργασία στην Ευρώπη. Η επίδραση αυτή αποτυπώνεται στις αντιδράσεις και τα σχόλια που έχουν υποβάλλει 100 περίπου άτομα για το βίντεο, αλλά και στη σχετική σελίδα της εκστρατείας.

Η ομάδα του EURES Ισπανίας ελπίζει ότι με αυτήν τη δημοφιλή μορφή οπτικής επικοινωνίας θα μπορέσει να προσεγγίσει ένα πολύ ευρύτερο κοινό με πιο προσωπικό τρόπο, αναδεικνύοντας τον ευπρόσιτο και φιλικό χαρακτήρα του δικτύου.

«Είναι ένας όμορφος και απλός τρόπος για να παρουσιάσουμε το δίκτυο των ανθρώπων που εργάζονται για το EURES Ισπανίας και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στον κόσμο» δηλώνει η Sonia Carné Padilla, σύμβουλος EURES.

Μέχρι στιγμής, τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 1200 φορές στη σελίδα του EURES Ισπανίας στο Facebook. Το βίντεο συνεχίζει να προβάλλεται στο Διαδίκτυο και η ομάδα είναι αισιόδοξη ότι το μήνυμά της θα φτάσει σε αυτούς που αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι ενημερώθηκαν μέσω της εκστρατείας στο Facebook, εκ των οποίων το 72% ήταν γυναίκες και το 24% άνδρες. Η πιο δραστήρια ηλικιακή ομάδα ήταν η ομάδα 25-34 ετών, ακολουθούμενη από την ομάδα 45-54 ετών.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ο σκοπός του δικτύου EURES Ισπανίας είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο και συγκεκριμένα η παροχή βοήθειας όσον αφορά την αναγνώριση των προσόντων, η βοήθεια σε φορολογικά ζητήματα και η ενημέρωση των ατόμων που αναζητούν εργασία σχετικά με τα δικαιώματά τους ως νεοπροσλαμβανόμενοι σε μια επιχείρηση σε άλλη χώρα.

Οι δράσεις όμως του δικτύου δεν σταματούν εδώ! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το EURES και τι μπορεί να κάνει για τα άτομα που αναζητούν εργασία και για τους εργοδότες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το EURES στη χώρα σας σήμερα κιόλας!

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σύνδεσμος για την ταινία μικρού μήκους του EURES Ισπανίας

Σελίδα Facebook του EURES Ισπανίας

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες του EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
βέλτιστη πρακτική EURESΝέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότηταΤάσεις προσλήψεωνΜέσα κοινωνικής δικτύωσηςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Βοήθεια και υποστήριξηΔιαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.