Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия17 Юли 2017 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Запознайте се с екипа на EURES Испания!

„Какво представлява EURES?“„Кои са хората, работещи за EURES Испания?“„С какво се занимават и как могат да ми помогнат?“

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Ако търсите отговорите на някои от тези въпроси, сте попаднали на правилното място! Неотдавна екипът на EURES Испания публикува видеоклип, с който представи своите членове и запозна обществеността в Испания с работата на мрежата на EURES.

С помощта на динамичен видеоклип екипът се стреми да обхване хората, които вероятно все още не знаят за мрежата на EURES и за предлаганите от нея услуги. Видеоматериалът, който е публикуван в профилите на EURES Испания в социалните медии, дава на търсещите работа възможност да се „запознаят“ с отделните съветници и членове на персонала на EURES от всички структури в мрежата на EURES Испания.

Той отваря широко вратите на една голяма организация, за да представи хората, които работят в нея и влагат своите усилия, за да предоставят помощ, съвети и съдействие на търсещите работа в Европа. В резултат около 100 души са прегледали и коментирали онлайн видеоклипа и интернет страницата на кампанията.

Екипът на EURES Испания се надява, че използвайки такава популярна и визуална форма на комуникация, ще може да обхване по по-персонализиран начин по-широка аудитория, представяйки мрежата като достъпна и приятелски настроена.

„Това е ефикасен и неформален начин да представим хората, които стоят зад EURES Испания, и да установим по-близки контакти с гражданите“, казва съветникът на EURES Соня Карне Падия.

Този подход изглежда е успешен, тъй като видеоклипът вече е гледан повече от 1200 пъти на Facebook страницата на EURES Испания. Тъй като потребителите продължават да споделят видеоклипа в интернет, екипът очаква, че неговото послание ще достигне до хората, които търсят ново начало в чужбина. Кампанията чрез Facebook е обхванала повече от 8 300 души, 72 % от които са жени, а 24 % — мъже. Най-активната възрастова група е на хората на възраст между 25 и 34 години, следвана от тези на възраст от 45 до 54 години.

Както е посочено във видеоклипа, целта на мрежата на EURES Испания е да подпомага свободното движение на работници между държавите — членки на ЕС. Във видеоклипа са изброени следните услуги: оказване на съдействие във връзка с признаване на квалификации, предоставяне на помощ във връзка с данъчни въпроси и осъществяване на мерки за осведомяване на търсещите работа за правата им, когато започват работа за ново дружество в нова страна.

И това не е всичко, разбира се! Ако желаете да научите повече за EURES и за това какво може да направи мрежата за търсещите работа и работодателите, свържете се с EURES във вашата страна още днес!

 

Връзки по темата:

Връзка към видеоклипа на EURES Испания

Страница във Facebook на EURES Испания

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

Теми
Най-добра практика на EURESНовини от пазара на труда/новини за мобилносттаТенденции при набиране на персоналСоциална медияМладост
Свързан раздел(и)
Помощ и съдействиеУсловия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.