Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel16 december 2022Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Söker du jobb? TUI Musement delar med sig av sina råd

Som en del av en ny artikelserie talar vi med europeiska arbetsgivare för att ta reda på deras bästa råd till arbetssökande. I den här artikeln talar vi med Joëlle Sabiti från turismföretaget TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Snabba fakta om TUI Musement:

  • Företaget ingår i TUI Group, som är världsledande inom turism.
  • I den del av verksamheten som TUI Musement utgör fokuserar man på rundresor och aktiviteter.
  • Företaget startades som ett teknikföretag under namnet Musement, innan det blev en del av TUI Group 2018.

Snabba fakta om Joëlle:

  • Arbetar för TUI Musement som rekryteringspartner för BeNe (Belgien och Nederländerna).
  • Anslöt sig till företaget för tre år sedan, och utgår från Bryssel.
  • Älskar sitt jobb och beskriver det som ”den perfekta mixen mellan att resa och upptäcka nya begåvningar”.

För att ta reda på vad TUI Musement söker hos sina arbetssökande, ställde vi några frågor till Joëlle om vad hon tycker utgör en bra arbetsansökan. Här kan du läsa hennes svar.

Ur en arbetsgivares synvinkel, vad är det som gör att en bra meritförteckning skiljer sig från en dålig?

En bra meritförteckning är tydlig, strukturerad och helst en sida lång. Det är viktigt att den är aktuell och att den inte innehåller några stavfel. I meritförteckningen bör den sökande också framhäva sina relevanta erfarenheter och styrkor för tjänsten i fråga.

Vilka är de effektivaste sätten att göra ett gott intryck under en anställningsintervju?

Det första intrycket är avgörande. Oavsett om intervjun äger rum på plats eller online är det viktigt att bära lämpliga kläder. Det är också viktigt att visa att man är punktlig, eftersom det är ett tecken på professionalism. Slutligen är det viktigt att vara väl förberedd och noggrant läsa arbetsbeskrivningen samt att läsa på om företaget, dess värderingar, filosofi, verksamhetsområde osv. Den sökande kan också förbereda frågor att ställa till rekryteraren under intervjun.

Vilka är dina bästa tips för någon som söker jobb inom ditt yrke eller din bransch?

Vi söker människor som brinner för att resa, som vill arbeta i en internationell miljö, som sätter kunden först och som har ett leende på läpparna. Mitt bästa råd är att man ska vara sig själv, eftersom vi är ett inkluderande företag med kollegor från hela världen.

Söker du upp sökande på sociala medier innan du anställer dem?

Vi söker inte upp de arbetssökande på deras sociala medier. För våra semesterdestinationsjobb är meritförteckningar inte längre obligatoriska och vi sållar bland de sökande med hjälp av frågor för ett första urval. För jobb vid våra huvudkontor analyserar vi de meritförteckningar och följebrev som de sökande har lämnat in.

Vilka råd har du till sökande från andra länder?

Vi rekryterar sökande till våra semesterdestinationer. Jag ansvarar för Belgien och Nederländerna, men vi rekryterar också sökande från Österrike, Danmark, Tyskland, Polen och många andra länder. Jag råder de sökande att gå in på vår Careers-webbsida och vår LinkedIn-sida för att hitta information om många jobbmöjligheter. Vi söker hotellrepresentanter, barnklubbsvärdar (Baby Club och Kids Club), träningsinstruktörer, underhållare, fotbollstränare, simlärare och medarbetare till våra kontaktcentrum.

Denna artikelserie kommer att fortsätta under de kommande månaderna, så håll ett öga på Eures nyhetssida för mer råd från europeiska arbetsgivare.

 

Relaterade länkar:

TUI Group

TUI Group: Careers

TUI Group: LinkedIn

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på Linkedin

Teman
Råd och tipsRekryteringstrenderSociala mediaUngdom
Relaterade avsnitt
Hjälp & stödRåd och tipsArbetsmarknadsinformationLärandeLeva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesAdministrative and support service activitiesArts, entertainment and recreationEducationInformation and communicationOther service activities

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.