Direct la conținutul principal
EURES
Știre16 decembrie 2022Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Sunteți în căutarea unui loc de muncă? TUI Musement oferă sfaturi

În cadrul unei noi serii, discutăm cu angajatorii europeni pentru a afla care sunt cele mai bune sfaturi pe care le dau aceștia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. În acest articol, vorbim cu Joëlle Sabiti de la compania de turism TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Despre TUI Musement:

  • face parte din Grupul TUI, lider mondial în turism
  • sucursala TUI Musement se axează pe excursii și activități
  • a început ca start-up în domeniul tehnologic, sub numele de Musement, înainte de a deveni parte din Grupul TUI în 2018.

Despre Joëlle:

  • lucrează pentru TUI Musement ca partener de recrutare pentru Belgia și Țările de Jos
  • s-a angajat la firmă în urmă cu trei ani și lucrează la sediul din Bruxelles
  • îi place foarte mult locul de muncă pe care îl are, descriindu-l ca fiind „combinația perfectă dintre călătorie și descoperirea de noi talente”.

Pentru a afla ce caută TUI Musement la candidații săi, i-am adresat lui Joëlle câteva întrebări despre specificul unei bune candidaturi. Citiți mai departe ca să vedeți ce a avut de spus.

Din perspectiva angajatorului, ce anume distinge un CV bun de unul mai puțin bun?

Un CV bun este un CV clar, structurat și care, în mod ideal, are o pagină. Este important să fie actualizat și scris fără greșeli de ortografie. Ar trebui, de asemenea, să scoată în evidență experiența relevantă și punctele forte ale candidatului pentru postul respectiv.

Care sunt cele mai eficiente metode de a face impresie bună la un interviu de angajare?

Prima impresie este esențială. Indiferent dacă interviul are loc față în față sau online, este important să porți îmbrăcăminte adecvată. Punctualitatea este și ea foarte importantă deoarece arată profesionalism. În fine, este esențial să fii bine pregătit, să citești cu atenție fișa postului, să te informezi despre companie, valorile, filozofia, sectorul de activitate etc. Puteți și să pregătiți dinainte întrebări, pe care să le adresați recrutorului în ziua respectivă.

Care sunt cele mai bune sfaturi pe care le puteți da unei persoane care candidează pentru un loc de muncă în profesia sau sectorul dumneavoastră de activitate?

Căutăm oameni pasionați de călătorie, care doresc să lucreze într-un mediu internațional, care pun clientul pe primul loc și care sunt prietenoși și zâmbitori. Sfatul meu cel mai bun ar fi să fiți autentic, deoarece suntem o companie favorabilă incluziunii, cu colegi din întreaga lume.

Verificați profilul unui candidat pe platformele de comunicare socială înainte de angajare?

Nu consultăm rețelele de socializare ale candidaților. Pentru posturile vacante din destinații de vacanță, CV-urile nu mai sunt obligatorii și examinăm candidații prin întrebări de preselecție. Pentru posturile din sediile centrale, analizăm CV-urile și scrisorile de intenție pe care le-au furnizat.

Ce sfaturi aveți pentru candidații din afara țării dumneavoastră?

Recrutăm candidați care să lucreze în destinațiile noastre de vacanță. Eu sunt responsabilă pentru Belgia și Țările de Jos, dar recrutăm și candidați din Austria, Danemarca, Germania, Polonia și multe alte țări. Sfatul pe care l-aș da ar fi să verificați pagina noastră web despre cariere și pagina noastră LinkedIn ca să aflați mai multe despre oportunitățile noastre de angajare. Căutăm reprezentanți hotelieri, gazde în cluburi pentru bebeluși și copii, instructori de fitness, animatori, instructori de fotbal și de înot și agenți la centrul de contact.

Această serie va continua în lunile următoare, așa că verificați periodic pagina de știri EURES pentru mai multe sfaturi de la angajatori europeni.

 

Linkuri conexe:

Grupul TUI

Grupul TUI: Cariere

Grupul TUI:LinkedIn

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Sugestii și sfaturiTendințe de recrutareRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Ajutor şi asistenţăSugestii și sfaturiInformații privind piața munciiStudiuCondiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesAdministrative and support service activitiesArts, entertainment and recreationEducationInformation and communicationOther service activities

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.