Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel16 december 2022Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Op zoek naar een baan? TUI Musement deelt zijn advies

In het kader van een nieuwe reeks artikelen vragen wij Europese werkgevers naar hun beste advies voor werkzoekenden. In dit artikel spreken we met Joëlle Sabiti van toerismebedrijf TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Over TUI Musement:

  • maakt deel uit van TUI Group, de wereldleider op het gebied van toerisme;
  • de bedrijfsunit TUI Musement richt zich op excursies en activiteiten;
  • is begonnen als technologische start-up genaamd Musement, voordat het in 2018 deel werd van TUI Group.

Over Joëlle:

  • werkt voor TUI Musement als wervingspartner BeNe (België en Nederland);
  • kwam drie jaar geleden in dienst van het bedrijf dat gevestigd is in Brussel;
  • houdt van haar werk en beschrijft haar baan als “de perfecte mix tussen reizen en het ontdekken van nieuw talent”.

Om erachter te komen waarnaar TUI Musement op zoek is bij sollicitanten, hebben we Joëlle een paar vragen gesteld over wat zij belangrijk vindt bij een sollicitatie. Lees verder om te horen wat ze te zeggen heeft.

Wat onderscheidt een goed cv van een slecht cv vanuit het oogpunt van de werkgever?

Een goed cv is overzichtelijk, gestructureerd en in het ideale geval niet langer dan één pagina. Het is belangrijk dat het actueel is en geen spelfouten bevat. Ook moet het de relevante ervaring en de sterke punten van de kandidaat voor de functie benadrukken.

Wat is de meest doeltreffende manier om een goede indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek?

De eerste indruk is van cruciaal belang. Of het interview nu face-to-face is of online plaatsvindt, het is belangrijk om gepaste kleding te dragen. Stiptheid is ook heel belangrijk, want het is een teken van professionalisme. Ten slotte is het essentieel om goed voorbereid te zijn, de functieomschrijving zorgvuldig te lezen, onderzoek te doen naar het bedrijf, zijn waarden, zijn filosofie, zijn activiteitensector, enz. U kunt ook vooraf vragen voorbereiden die u op de dag zelf aan de recruiter kunt stellen.

Wat is uw topadvies voor iemand die solliciteert naar een baan in uw beroep of sector?

Wij zoeken mensen met een passie voor reizen, die in een internationale omgeving willen werken, voor wie de klant op de eerste plaats komt en die een glimlach op hun gezicht kunnen toveren. Mijn topadvies zou zijn: wees jezelf, want wij zijn een inclusief bedrijf met collega’s uit alle delen van de wereld.

Bekijkt u het socialemediaprofiel van een kandidaat voordat u hem of haar aanneemt?

Wij raadplegen de socialemedianetwerken van onze kandidaten niet. Voor banen op onze vakantiebestemmingen zijn cv’s niet meer verplicht en screenen we de kandidaten aan de hand van voorselectievragen. Voor functies op ons hoofdkantoor analyseren wij de cv’s en sollicitatiebrieven die kandidaten hebben aangeleverd.

Welk advies heeft u voor kandidaten die vanuit het buitenland solliciteren?

Wij werven kandidaten om te werken op onze vakantiebestemmingen. Ik ben verantwoordelijk voor België en Nederland, maar we werven ook kandidaten uit Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Polen en vele andere landen. Ik adviseer om ons grote aanbod aan vacatures te bekijken op onze webpagina carrièrekansen en op onze LinkedIn-pagina. Wij zijn op zoek naar coördinatoren voor onze hotels, personeel voor de Baby Club en de Kids Club, fitnesscoaches, animatoren, voetbal- en zweminstructeurs, en medewerkers van de klantenservice.

Deze reeks zal de komende maanden worden voortgezet, dus houd de EURES-nieuwspagina in de gaten voor meer adviezen van Europese werkgevers.

 

Links:

TUI Group

TUI Group: Careers

TUI Group:LinkedIn

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Toekomstige online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedI

 

Onderwerpen
Hints en tipsWervingstrendsSociale mediaJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuningHints en tipsArbeidsmarktinformatieLerenLeven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesAdministrative and support service activitiesArts, entertainment and recreationEducationInformation and communicationOther service activities

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.