Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak16. prosinca 2022.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanjePredviđeno vrijeme čitanja: 2 min

Tražite posao? TUI Musement dijeli savjete s nama

U okviru nove serije razgovaramo s europskim poslodavcima kako bismo dobili najbolje savjete za tražitelje posla. U ovom članku razgovaramo sa Joëlle Sabiti iz turističkog poduzeća TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

O poduzeću TUI Musement:

 • ono čini dio  grupeTUI, svjetskog predvodnika u turizmu.
 • TUI Musement dio je poslovanja vezan uz obilaske i aktivnosti
 • iz tehnološkog novonastalnog poduzeća („start-upa”)  Musement se 2018. pridružio grupi TUI.

O Joëlle:

 • radi za TUI Musement kao partner za zapošljavanje u Belgiji i Nizozemskoj (BeNe).
 • pridružila se poduzeću prije tri godine, sa sjedištem u Bruxellesu.
 • voli svoj posao i opisuje ga kao „savršenu kombinaciju putovanja i otkrivanja novih talenata”.

Da bismo doznali što TUI Musement traži od kandidata, postavili smo Joëlle nekoliko pitanja o tome što čini dobru prijavu za posao. U nastavku pročitajte njezin odgovor.

Iz perspektive poslodavca, u čemu se dobar životopis razlikuje od lošeg?

Dobar životopis je jasan, strukturiran i, u idealnom slučaju, dugačak jednu stranicu. Važno je da bude ažuriran i napisan bez pravopisnih pogrešaka. Također bi trebalo istaknuti relevantno iskustvo i prednosti kandidata za to radno mjesto.

Kako najučinkovitije ostaviti dobar dojam u razgovoru za posao?

Prvi je dojam ključan. Bez obzira na to odvija li se razgovor uživo ili na internetu, važno je nositi odgovarajuću odjeću. Točnost je i dalje ključna jer je znak profesionalnosti. Naposljetku, ključno je biti dobro pripremljen, pažljivo pročitati opis radnog mjesta, istražiti poduzeće, njegove vrijednosti, filozofiju, sektor djelatnosti itd. Možete unaprijed pripremiti pitanja koja ćete na dan razgovora postaviti poslodavcu.

Koji su vaši najvažniji savjeti za nekoga tko se prijavljuje za posao u vašoj struci ili sektoru?

Tražimo osobe koje posjeduju strast za putovanjima,  žele raditi u međunarodnom okruženju i koje klijente stavljaju na prvo mjesto te im mogu izmamiti osmijeh na lice. Moj najbolji savjet bio bi da budete ono što jeste, s obzirom na to da smo uključivo poduzeće i imamo kolege iz cijelog svijeta.

Provjeravate li profil kandidata na društvenim mrežama prije zapošljavanja?

Ne posjećujemo profile naših kandidata na društvenim mrežama. Za poslove na turističkim odredištima životopisi više nisu obavezni i provjeravamo kandidate putem pitanja za predodabir. Kad je riječ o uredskim radnim mjestima u sjedištu, analiziramo primljene životopise i popratna pisma.

Koje savjete imate za kandidate koji se prijavljuju izvan vaše zemlje?

Zapošljavamo kandidate koji će raditi u našim turističkim odredištima. Odgovorna sam za Belgiju i Nizozemsku, ali zapošljavamo i kandidate iz Austrije, Danske, Njemačke, Poljske i mnogih drugih zemalja. Savjetujem vam da provjerite našu mrežnu stranicu s karijerama na stranici LinkedIn  za više informacija o brojnim mogućnostima zaposlenja. Tražimo osobe za reprezentaciju hotela, voditelje Baby Cluba i Kids Cluba, fitness instruktore, zabavljače, trenere nogometa i plivanja te agente u kontaktnim centrima.

Ova će se serija nastaviti u idućim mjesecima i stoga pratite stranicu EURES s vijestima za više savjeta od europskih poslodavaca.

 

Korisne poveznice:

TUI Grupa

TUI Group: Karijere

TUI Group:LinkedIn

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
 • Savjeti
 • Trendovi zapošljavanja
 • Društveni mediji
 • Mladost
Povezani odjeljak(i)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Administrative and support service activities
 • Arts, entertainment and recreation
 • Education
 • Information and communication
 • Other service activities

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.