Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Δεκεμβρίου 2022Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Αναζητάτε εργασία; Η TUI Musement μοιράζεται τις συμβουλές της

Στο πλαίσιο μιας νέας σειράς, συζητάμε με εργοδότες στην Ευρώπη για να μάθουμε τις καλύτερες συμβουλές τους για τα άτομα που αναζητούν εργασία. Στο άρθρο αυτό, συζητάμε με την Joëlle Sabiti της τουριστικής εταιρείας TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Σχετικά με την TUI Musement:

  • μέλος του ομίλου TUI, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του τουρισμού
  • το τμήμα της επιχείρησης TUI Musement ασχολείται κυρίως με τις περιηγήσεις και τις δραστηριότητες
  • ξεκίνησε ως νεοφυής επιχείρηση στον τομέα της τεχνολογίας που έγινε γνωστή ως Musement, πριν γίνει μέλος του ομίλου TUI το 2018.

Σχετικά με την Joëlle:

  • εργάζεται για την TUI Musement ως υπεύθυνη προσλήψεων για τον τομέα του Βελγίου και της Ολλανδίας
  • ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία πριν από τρία χρόνια, κατοικεί στις Βρυξέλλες
  • αγαπάει τη δουλειά της και σύμφωνα με αυτήν είναι «ο τέλειος συνδυασμός μεταξύ ταξιδιών και ανακάλυψης νέων ταλέντων».

Για να μάθουμε τι ζητάει η TUI Musement από τα άτομα που κάνουν αίτηση να δουλέψουν εκεί, ρωτήσαμε την Joëlle πώς πρέπει να είναι μια καλή αίτηση εργασίας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι μας είπε.

Από την πλευρά του εργοδότη, τι είναι αυτό που κάνει ένα καλό βιογραφικό να ξεχωρίσει από ένα κακό;

Ένα καλό βιογραφικό είναι ξεκάθαρο, καλά δομημένο και ιδανικά δεν ξεπερνάει τη μία σελίδα. Είναι σημαντικό να είναι επικαιροποιημένο και να μην έχει ορθογραφικά λάθη. Θα πρέπει επίσης να τονίζει τη σχετική εμπειρία και τα δυνατά σημεία του υποψήφιου για τη θέση.

Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνουμε καλή εντύπωση σε μία συνέντευξη για εργασία;

Η πρώτη εντύπωση έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είτε πρόκειται για διά ζώσης συνέντευξη είτε μέσω διαδικτύου, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα. Η συνέπεια έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία, είναι δείγμα επαγγελματισμού. Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε κάνει καλή προετοιμασία, να έχετε διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή της θέσης εργασίας και να έχετε κάνει έρευνα για την εταιρεία, τις αξίες της, τη φιλοσοφία της, τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται κ.τ.λ. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε από πριν τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε στον υπεύθυνο προσλήψεων την ημέρα της συνέντευξης.

Ποιες είναι οι συμβουλές σας για τα άτομα που κάνουν αίτηση για να εργαστούν στο επάγγελμα ή στον τομέα που εργάζεστε;

Αναζητούμε άτομα που έχουν πάθος με τα ταξίδια, που θέλουν να εργαστούν σε διεθνές περιβάλλον, που δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των πελατών και που μπορούν να τους ευχαριστήσουν. Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να είστε ο εαυτός σας. Εξάλλου, είμαστε μια εταιρεία ανοιχτή σε όλους, με συναδέλφους από όλον τον κόσμο.

Ελέγχετε τα προφίλ των υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν κάνετε κάποια πρόσληψη;

Δεν επισκεπτόμαστε τα προφίλ των υποψηφίων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας στους προορισμούς διακοπών, δεν είναι πλέον υποχρεωτική η αποστολή βιογραφικού και ξεχωρίζουμε τους υποψηφίους μέσω κάποιων ερωτήσεων που προηγούνται του σταδίου της επιλογής. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας στα κεντρικά μας γραφεία, εξετάζουμε αναλυτικά τα βιογραφικά και τις συνοδευτικές επιστολές που λαμβάνουμε.

Τι συμβουλεύετε τα άτομα που κάνουν αίτηση από το εξωτερικό;

Προσλαμβάνουμε άτομα να δουλέψουν σε όλες τις χώρες που αποτελούν προορισμούς διακοπών για την εταιρεία. Είμαι υπεύθυνη για το Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά προσλαμβάνουμε επίσης άτομα από την Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Πολωνία και πολλές άλλες χώρες. Αυτό που σας συμβουλεύω είναι να δείτε τις θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο LinkedIn για να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες ευκαιρίες καριέρας σε εμάς. Αναζητούμε εκπρόσωπους της εταιρείας στα ξενοδοχεία, υπευθύνους παιδικών και βρεφικών σταθμών, γυμναστές, ψυχαγωγούς, εκπαιδευτές ποδοσφαίρου και κολύμβησης και υπάλληλους για τα κέντρα επαφής.

Η σειρά αυτή θα συνεχίζεται για τους επόμενους μήνες, γι’ αυτό να διαβάζετε τα νέα στη σελίδα της πύλης EURES για περισσότερες συμβουλές από εργοδότες στην Ευρώπη.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

TUI Group

TUI Group: Θέσεις εργασίας

TUI Group: LinkedIn

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Χρήσιμες συμβουλέςΤάσεις προσλήψεωνΜέσα κοινωνικής δικτύωσηςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Βοήθεια και υποστήριξηΧρήσιμες συμβουλέςΠληροφορίες για την αγορά εργασίαςΜάθησηΔιαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesAdministrative and support service activitiesArts, entertainment and recreationEducationInformation and communicationOther service activities

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.