Direct la conținutul principal
EURES
Știre6 septembrie 2022Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Sunteți un manager care conduce de la distanță? Iată cum vă puteți gestiona eficient echipa internațională

Deși munca de la distanță a intrat în normalitate pentru multă lume, o echipă internațională poate fi dificil de condus. Însă echipele aflate la depărtare nu trebuie să fie neapărat o provocare! Citiți textul de mai jos pentru a afla cum puteți face din echipa dumneavoastră internațională cel mai bun atu.

Leading from a distance? Here’s how to effectively manage your international team

1. Utilizați un software corespunzător

În urma pandemiei de COVID-19 există mai multe opțiuni ca niciodată din care să alegeți pentru munca și colaborarea de la distanță. Însă este posibil ca toate aceste opțiuni să nu prezinte un avantaj, mai ales dacă echipa dumneavoastră nu utilizează un sistem unificat. În calitate de manager, este responsabilitatea dumneavoastră să evaluați software-ul disponibil și să vă asigurați că platforma aleasă susține o colaborare eficientă. Printre funcțiile care trebuie urmărite se numără apelurile video/înregistrarea video, mesageria instantanee, partajarea ecranului, un indicator online/offline și disponibilitatea software-ului în fiecare dintre țările membrilor echipei dumneavoastră.

2. Programați ședințe zilnice

Programând ședințe virtuale zilnice la o oră regulată, puteți stabili un model de lucru consecvent pentru echipa dumneavoastră internațională. Totuși, asigurați-vă că țineți cont de diferitele fusuri orare ale angajaților atunci când programați ședința. Deși este important ca ședințele să fie productive, ar trebui să vă asigurați și de faptul că alocați echipei timp pentru discuții informale. Asigurarea unor oportunități de socializare va contribui la menținerea unor relații prietenoase și profesionale în rândul membrilor echipei dumneavoastră, la stimularea unui mediu de lucru sănătos și la îmbunătățirea angajamentului lor la locul de muncă, în ciuda distanței geografice.

3. Organizați deplasări la birouri internaționale

Rețineți că, în ciuda distanței dintre membrii echipei, nu este imposibil să vă întâlniți! Luați în calcul organizarea unor deplasări pentru ca echipa dumneavoastră să se întâlnească și să lucreze împreună în același spațiu fizic. Acest lucru vă poate ajuta să vă conectați în moduri care nu sunt posibile atunci când lucrați de la distanță. Echipa dumneavoastră se poate cunoaște mai bine și poate avea mai multe oportunități de a purta discuții spontane despre muncă și viață.

4. Fiți atent la diferențele culturale

În calitate de manager, este important să cunoașteți diferențele culturale care pot exista în cadrul echipei, mai ales dacă membrii acesteia provin din mai multe țări. Printre ele se numără codul vestimentar, nivelurile de formalitate și subiectele adecvate pentru discuții între colegi, precum și limbajul utilizat în comunicare. Fiți transparent cu privire la așteptările pe care le aveți de la ei și, foarte important, întrebați-i care sunt așteptările lor de la dumneavoastră și de la ceilalți colegi. Diferențele culturale pot fi subtile; prin urmare, identificarea lor în cooperare și depunerea de eforturi pentru a reduce neînțelegerile asociate vor contribui la creșterea coeziunii echipei și vor reduce riscul de conflict.

5. Oferiți echipei dumneavoastră locuri alternative de unde să muncească

În sfârșit, puteți oferi membrilor echipei opțiunea de a lucra în altă parte în cazul unor probleme neprevăzute atunci când lucrează de acasă. Problemele neașteptate de conexiune la internet, vacanțele copiilor sau chiar niște vecini zgomotoși pot constitui un factor major de distragere a atenției pentru persoanele care lucrează de la distanță. De multe ori, aceste obstacole sunt imposibil de prevenit și pot afecta productivitatea echipei, dar nu sunt de nerezolvat. Oferiți membrilor echipei acces la locații alternative de unde să poată lucra în liniște, cum ar fi cel mai apropiat birou al organizației dumneavoastră, spații locale de lucru în comun sau spații de birou din zona lor închiriate cu ziua.

Pentru mai multe informații despre cum să vă sprijiniți angajații, consultați articolul nostru despre Cum să fiți un bun angajator.

 

Linkuri conexe:

Cum să fiți un bun angajator

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatSugestii și sfaturi
Secțiuni aferente
Sugestii și sfaturi
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.