Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel6. september 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Chef fra distancen? Se her, hvordan du effektivt kan lede et internationalt team

Selvom distancearbejde for mange er blevet normalt, kan det være svært at lede et internationalt team. Et langdistanceteam behøver imidlertid ikke at være en udfordring. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan gøre dit internationale team til dit bedste aktiv.

Leading from a distance? Here’s how to effectively manage your international team

1. Brug det rigtige software

I kølvandet på covid-19-pandemien har vi fået flere muligheder end nogensinde for at arbejde og samarbejde fra distancen. Men alle disse muligheder er ikke altid af det gode, især hvis dit team ikke anvender et ensartet system. Som leder er det dit ansvar at evaluere den tilgængelige software og sikre, at I kan samarbejde effektivt på den platform, du vælger. De funktioner, du skal se efter, er videosamtaler/-optagelser, chatbeskeder, skærmdeling, en online-/offline-indikator og adgang til software i alle dine teammedlemmers lande.

2. Planlæg daglige møder

Ved at planlægge daglige virtuelle møder på et fast tidspunkt kan du etablere et ensartet arbejdsmønster for dit internationale team. Du bør dog tage hensyn til de tidszoner, dine medarbejdere befinder sig i, når du planlægger møder. Selv om det er vigtigt, at møderne er effektive, bør du også sørge for, at medarbejderne får tid til at tale uformelt med hinanden. Hvis du giver dit team mulighed for socialt samvær, vil det bidrage til at bevare gode sociale og arbejdsmæssige relationer, fremme et sundt arbejdsmiljø og forbedre deres engagementet i arbejdet på trods af den geografiske afstand.

3. Tilrettelæg rejser til internationale kontorer

Husk, at det på trods af afstanden mellem dine teammedarbejdere ikke er umuligt for dem at mødes. Overvej at arrangere rejser, så dit team kan mødes og arbejde fysisk det samme sted. Dette kan hjælpe dig med at skabe relationer på en måde, der ikke er muligt ved distancearbejde. På den måde kan dit team lære hinanden bedre at kende og få flere muligheder for at tale spontant sammen om arbejdet og tilværelsen.

4. Vær opmærksom på kulturelle forskelle

Som chef er det vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle kulturelle forskelle, der kan være i dit team, navnlig hvis medlemmerne er spredt over flere lande. Dette gælder påklædning, formalitetsniveauer og passende emner for samtaler mellem kollegaer samt det sprog, I bruger til at kommunikere med hinanden. Vær åben om, hvad du forventer af dit team, og spørg dem, hvad deres forventninger er til dig og til hinanden. Kulturelle forskelle kan være subtile, men ved at identificere dem sammen og anstrenge sig for at mindske de misforståelser, de kan medføre, vil du styrke sammenholdet i dit team og mindske risikoen for konflikter.

5. Giv dit team alternative arbejdssteder

Endelig bør du overveje at give dit team mulighed for at arbejde andre steder fra i tilfælde af uforudsete problemer, når de arbejder hjemmefra. Pludselige problemer med internetforbindelse, børn, der har skoleferie, eller endda støjende naboer kan være meget distraherende for mennesker, der arbejder fra distancen. Sådanne hindringer er ofte uundgåelige og kan påvirke teamets produktivitet, men de kan overvindes. Giv dit team adgang til alternative arbejdssteder, hvor de kan arbejde uforstyrret, f.eks. din organisations nærmeste kontor, lokale kontorfællesskaber eller endagskontorer i området.

Læs mere om, hvordan du hjælper dine medarbejdere, i vores artikel Sådan får du en attraktiv arbejdsplads.

 

Relevante links:

Sådan får du en attraktiv arbejdsplads

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tips
Relaterede sektion(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.