Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice21. junij 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Zaposlitveni sejmi: čim bolje izkoristite svoj čas

Tako, našli ste zaposlitveni sejem, ki ga želite obiskati, in se (po potrebi) registrirali Kaj sledi? Morda mislite, da je dovolj, da se določenega dne tam samo pojavite; če pa želite zaposlitveni sejem čim bolje izkoristiti in pametno porabiti svoj čas, vam predlagamo, da se na to vnaprej malo pripravite...

Job fairs: making the most of your time

Izvedite, kdo bo tam

Večina zaposlitvenih sejmov pred dogodkom objavi seznam razstavljavcev. Če boste vedeli, katera podjetja in organizacije bodo tam, boste lahko opredelili tiste, s katerimi želite govoriti, in oblikovali akcijski načrt. To je zlasti pomembno pri velikih dogodkih, saj ni verjetno, da boste imeli čas za pogovor z vsemi. Razvrstitev udeležencev je lahko dober način za njihovo razdelitev na tiste, s katerimi se vsekakor želite srečati, in tiste, s katerimi se boste srečali, če bo čas.

Oblecite se tako, da boste naredili vtis

Morda ni tako zelo pomembno, kaj boste oblekli, je pa vaša obleka ključni sestavni del vaše predstavitve in prvi vtis je pomemben. Nazadnje bodo kadroviki tekom dne verjetno srečali na stotine prav takih mladih, kot ste vi, in ne želite si, da bi si vas zapomnili iz napačnih razlogov! Pomislite, kaj bi oblekli za razgovor za zaposlitev, in ne morete narediti napake.

Naredite kopije svojega življenjepisa

Za razgovor z morebitnim delodajalcem boste verjetno imeli na voljo samo približno deset minut, zato mu boste želeli nekaj pustiti. Vizitke so super, vendar pa življenjepis vsebuje veliko več informacij o vašem znanju, spretnostih in izkušnjah ter o tem, kaj lahko doprinesete podjetju. Poskrbite, da boste imeli dovolj kopij, ki jih boste lahko razdelili, in da bo vaš življenjepis ustrezno dolg – noben morebitni delodajalec ne želi prebrati deset strani, da bi izvedel, kdo ste in kaj znate!

Razmislite, kaj želijo podjetja ali organizacije

Iščejo nadarjene nove delavce, ki bodo v njihovo podjetje prinesli nekakšno dodano vrednost. Čeprav so znanje, spretnosti in izkušnje v vašem življenjepisu pomembni, bo naredila vtis tudi vaša osebna predstavitev. Nasmeh, vzpostavitev očesnega stika, izkazovanje jasnega zanimanja za podjetje (in njegovega poznavanja) ter samozavestna predstavitev vam bodo pomagali, da boste čim bolj zanimivi kot morebitni delojemalec.

Razmislite, kaj so vaše želje

Zakaj se dejansko udeležujete zaposlitvenega sejma? Ali zaradi določene zaposlitve, ki ste jo zasledili, ali podjetja, za katerega želite delati? Ali želite izvedeti, kakšne nepričakovane priložnosti vas morda čakajo? Ali enostavno menite, da je obiskovanje zaposlitvenih sejmov nekaj, kar morate početi? Če si boste iskreno priznali, kaj vas je spodbudilo k temu, vam bo to pomagalo usmeriti čas, medtem ko boste tam, če pa ste tam zaradi prej navedenega razloga, vas bo to morda spodbudilo k vzpostavitvi učinkovitejšega pristopa.

Kje so vam na voljo dodatne informacije?

Evropski dnevi zaposlovanja so odličen kraj za začetek. Ti zaposlitveni sejmi na spletu in kraju samem povezujejo iskalce zaposlitve in podjetja na različnih evropskih lokacijah (povprečno) nekajkrat na mesec. Prijava na dogodek je enostavna; to lahko storite na spletnem mestu evropskih zaposlitvenih dni.

Če iščete zunaj evropskih meja, Global Careers Fair (Svetovni karierni sejem) vsako leto organizira več mednarodnih kariernih sejmov. Ti dogodki potekajo na spletu, tako da so dostopni mladim povsod po svetu.

Zaposlitveni sejmi se dopolnjujejo z mreženjem, zato ne pozabite prebrati našega najboljšega vodnika za mreženje z odličnimi nasveti, kako se mrežiti kot strokovnjak!

 

Sorodne povezave:

Evropski dnevi zaposlovanja

Mednarodnih kariernih sejmov

Najboljšega vodnika za mreženje

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovegasvetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Eures na Googlu+

Teme
Poslovanje/podjetništvoZaposlitveni dnevi/dogodkiTrendi zaposlovanjaMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.