Direct la conținutul principal
EURES
Știre21 iunie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Târgurile de locuri de muncă: valorificați la maximum timpul de care dispuneți

Așadar, ați găsit un târg de locuri de muncă la care v-ar plăcea să participați și ați parcurs etapele procesului de înregistrare (dacă este necesar!) Ce urmează? Poate vă gândiți că este suficient doar să vă prezentați în ziua respectivă, însă pentru a profita la maximum de oportunitățile pe care le oferă un târg de locuri de muncă – și pentru a vă folosi timpul în mod înțelept –, nu strică puțină planificare în avans...

Job fairs: making the most of your time

Aflați cine va participa

Majoritatea târgurilor de locuri de muncă publică lista expozanților înainte de eveniment. Știind ce întreprinderi și organizații vor participa, puteți identifica persoanele cu care ați dori să discutați și putea elabora un plan de acțiune. Acest aspect este deosebit de important în cazul unui eveniment de amploare, întrucât este puțin probabil să aveți timp să discutați cu toți. Ierarhizarea participanților ar putea fi o bună metodă de separare a angajatorilor pe care doriți neapărat să-i întâlniți de cei pe care doriți să-i întâlniți dacă timpul vă permite.

Îmbrăcați-vă astfel încât să faceți o impresie bună

Vestimentația poate să nu pară atât de importantă, dar reprezintă o parte esențială a modului în care vă prezentați, iar prima impresie contează. În fond, recrutorii vor întâlni probabil sute de tineri ca dumneavoastră pe parcursul zilei, și nu doriți să vă țină minte din motive greșite! Gândiți-vă la hainele pe care le-ați purta la un interviu de angajare și nu puteți da greș.

Faceți copii ale CV-ului

Probabil că veți avea la dispoziție doar aproximativ 10 minute pentru a discuta cu un potențial angajator, de aceea este de preferat să îi puteți lăsa ceva. Cărțile de vizită sunt foarte bune, dar un CV cuprinde mult mai multe informații despre aptitudinile și experiența dumneavoastră, precum și despre beneficiile pe care le-ați putea aduce companiei. Asigurați-vă că dispuneți de suficiente copii pentru a le distribui și că lungimea CV-ului este rezonabilă – niciun potențial angajator nu vrea să fie nevoit să parcurgă 10 pagini pentru a afla cine sunteți și ce puteți să faceți!

Gândiți-vă la ceea ce își doresc întreprinderile și organizațiile

Acestea caută noi angajați talentați care să aducă un plus de valoare companiei. Experiența și aptitudinile menționate în CV sunt importante, însă și modul în care vă prezentați va avea un impact. Zâmbiți, stabiliți contactul vizual, manifestați un interes clar pentru compania respectivă (și etalați-vă cunoștințele despre ea) și adoptați o atitudine încrezătoare. Toate acestea vă vor ajuta să vă maximizați șansele de potențial angajat.

Gândiți-vă la ceea ce vă doriți dumneavoastră

De ce participați, de fapt, la acest târg de locuri de muncă? Există un anumit post pe care îl vizați sau o anumită companie pentru care vă doriți să lucrați? Sunteți interesat să descoperiți ce oportunități neașteptate ar putea apărea? Sau pur și simplu credeți că vizitarea unui târg de locuri de muncă este un pas pe care ar trebui să-l faceți? Cunoașterea motivației reale vă va ajuta să vă gestionați timpul la fața locului, iar în cazul ultimului motiv poate și să vă inspire să adoptați o abordare mai eficientă.

Unde se pot găsi mai multe informații?

Zilele europene ale locurilor de muncă reprezintă un punct foarte bun de pornire. Aceste târguri de locuri de muncă ce se desfășoară (în medie) de câteva ori pe lună atât fizic, cât și în mediul virtual reunesc solicitanți de locuri de muncă și întreprinderi din diferite regiuni europene. Înregistrarea la un eveniment este ușoară și se poate face prin intermediul site-ului „European Job Days”.

În afara Europei, Târgul mondial de cariere organizează în fiecare an o serie de târguri internaționale ale carierelor. Aceste evenimente au loc online, ceea ce le face accesibile tinerilor din întreaga lume.

Târgurile de locuri de muncă merg mână în mână cu colaborarea în rețea, de aceea vă recomandăm călduros să parcurgeți ghidul nostru elementar de socializare pentru cele mai bune sfaturi despre cum să socializați ca un profesionist!

 

Linkuri conexe:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Târguri internaționale ale carierelor

Ghidul nostru elementar de socializare

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Afaceri / AntreprenoriatZile ale locurilor de muncă/EvenimenteTendințe de recrutareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.