Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Ιουνίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Ημερίδες για την απασχόληση: αξιοποιήστε τον χρόνο σας στο μέγιστο

Βρήκατε μια ημερίδα για την απασχόληση που θέλετε να παρακολουθήσετε και ολοκληρώσατε τη διαδικασία εγγραφής (εάν απαιτείται). Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ενδεχομένως θεωρείτε ότι μια απλή επίσκεψη στην ημερίδα είναι αρκετή. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την εκδήλωση και για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε μια προεργασία...

Job fairs: making the most of your time

Γνωρίστε τους συμμετέχοντες

Στις περισσότερες ημερίδες για την απασχόληση ο κατάλογος των εκθετών δημοσιοποιείται εκ των προτέρων. Γνωρίζοντας τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς μπορείτε να σημειώσετε όσους σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσετε και να καταστρώσετε σχέδιο δράσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις μεγάλων εκδηλώσεων, καθώς είναι βέβαιο ότι δεν θα έχετε χρόνο να μιλήσετε με όλους. Η κατάταξη επίσης των συμμετεχόντων αποτελεί έναν πρακτικό τρόπο διαχωρισμού μεταξύ αυτών που θέλετε οπωσδήποτε να συναντήσετε και αυτών που θα συναντήσετε εφόσον υπάρξει χρόνος.

Επιλέξτε κατάλληλη ενδυμασία

Μπορεί η ενδυμασία να μη θεωρείται πολύ σημαντική, είναι όμως καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο που συστήνεστε, και η πρώτη εντύπωση μετράει. Εξάλλου, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα συναντήσουν κατά πάσα πιθανότητα εκατοντάδες νέους όπως εσείς στη διάρκεια της ημερίδας και, επομένως, δεν θα θέλατε να σας θυμούνται για λάθος λόγους! Σκεφτείτε τι θα φορούσατε σε μια συνέντευξη και να είστε σίγουροι ότι αρμόζει και στην ημερίδα.

Προετοιμάστε αντίγραφα του βιογραφικού σας

Ο χρόνος που θα περάσετε με κάποιον πιθανό εργοδότη είναι περίπου 10 λεπτά. Γι’ αυτό, πρέπει να έχετε μαζί σας κάτι να του δώσετε. Οι επαγγελματικές κάρτες είναι μια καλή επιλογή, αλλά το βιογραφικό περιέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δεξιότητές σας, τις εμπειρίες σας και το τι μπορείτε να προσφέρετε σε μια επιχείρηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού σας καθώς και ότι αυτό έχει ένα λογικό μέγεθος, διότι κανείς πιθανός εργοδότης δεν επιθυμεί να ψάχνει ανάμεσα σε 10 σελίδες για να βρει ποιος είστε και τι μπορείτε να κάνετε!

Σκεφτείτε ποιες επιχειρήσεις και ποιοι οργανισμοί σας ενδιαφέρουν

Επιχειρήσεις και οργανισμοί αναζητούν ταλαντούχους νέους εργαζόμενους που θα τους προσδώσουν κάποιου είδους προστιθέμενη αξία. Οι δεξιότητες και η εμπειρία που προβάλλετε στο βιογραφικό σας δεν παύουν να είναι σημαντικές παράμετροι, ωστόσο η εντύπωση που κάνετε ως άτομο παίζει επίσης ρόλο. Το χαμόγελο, η οπτική επαφή, το σαφές ενδιαφέρον που δείχνετε για μια επιχείρηση (και οι γνώσεις σας σχετικά με αυτήν), καθώς και η αυτοπεποίθηση στον τρόπο παρουσίασης του εαυτού σας συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της εντύπωσης που θα αφήσετε ως υποψήφιος εργαζόμενος.

Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που συμμετέχετε στην ημερίδα; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θέση εργασίας που επιδιώκετε ή κάποια επιχείρηση στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε; Σας ενδιαφέρει να ανακαλύψετε τις αναπάντεχες ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν; Ή νιώθετε ότι η παρακολούθηση μιας ημερίδας για την απασχόληση είναι κάτι που απλώς πρέπει να κάνετε; Η ειλικρίνεια όσον αφορά τα κίνητρά σας θα σας βοηθήσει να κατανείμετε αποτελεσματικά τον χρόνο σας όσο θα βρίσκεστε στην εκδήλωση και, ενδεχομένως, εάν ο λόγος παρακολούθησης είναι ο τελευταίος που προαναφέρθηκε, να σας εμπνεύσει για να ακολουθήσετε μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση,

Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες;

Μια καλή αρχή είναι οι ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση. Οι εν λόγω επιγραμμικές και επιτόπιες εκδηλώσεις για την απασχόληση, διοργανώνονται δύο φορές το μήνα (κατά μέσο όρο) και φέρνουν σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις από διάφορα μέρη στην Ευρώπη. Η εγγραφή σε μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον δικτυακό τόπο των ευρωπαϊκών ημερίδων για την απασχόληση.

Πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα, μέσω της πλατφόρμας Global Career Fair διοργανώνεται ετησίως μια σειρά διεθνών ημερίδων σταδιοδρομίας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι επιγραμμικές, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές σε νέους οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι ημερίδες για την απασχόληση είναι συνυφασμένες με τη δικτύωση, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον απόλυτο οδηγό δικτύωσης όπου θα βρείτε τις πλέον κατάλληλες συμβουλές δικτύωσης!

 

Σχετικοίσύνδεσμοι:

ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

διεθνών ημερίδων σταδιοδρομίας

απόλυτο οδηγό δικτύωσης

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζήτηση συμβούλων EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς εκδηλώσεις επί γραμμής

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΗμέρες εργασίας/ΕκδηλώσειςΤάσεις προσλήψεωνΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.