Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre13 iunie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

Un târg de locuri de muncă la doar un clic distanță: informaticieni talentați din toată Europa s-au conectat la Ziua europeană online a locurilor de muncă, organizată în Irlanda

Imaginați-vă pentru o clipă că sunteți o persoană care își caută de lucru, având experiență în software/IT sau competențe în domeniul serviciilor destinate întreprinderilor, și că v-ați propus să progresați în carieră. Unde v-ați gândi să căutați noi oportunități? Probabil că nu citind fluturași de prezentare la un târg de locuri de muncă. Mai degrabă ați efectua o parte substanțială din această căutare, dacă nu chiar pe toată, folosind Măria Sa Internetul.

A job fair just a click away: IT talent from all over Europe plugged-into Irish European Online Job Day
E(O)JD

Acum imaginați-vă că puteți participa la un târg de locuri de muncă online care cuprinde prezentări de companii, posturi vacante, un proces de recrutare simplu, interviuri și întâlniri online cu potențialii angajatori: toate acestea la doar un clic distanță! Ei bine, iată că acest lucru există.

Zilele europene (online) ale locurilor de muncă sunt o serie de evenimente dinamice, în continuă desfășurare, care aduc laolaltă angajatorii și potențialii angajați, în vederea promovării locurilor de muncă vacante. La fața locului sau online, aceste târguri de recrutare a forței de muncă organizate la nivel european realizează corelări între solicitanții de locuri de muncă și angajatori din alte țări europene. De asemenea, participanții primesc recomandări practice despre viața și munca în străinătate.

Pe data de 4 mai 2017, EURES Irlanda/Serviciul european de ocupare a forței de muncă din cadrul Departamentului Protecției Sociale, cu sprijinul direct al Comisiei Europene, au organizat la nivel local o Zi europeană (online) a locurilor de muncă intitulată „Cork where IT is @......check IT out”. Adresându-se informaticienilor și specialiștilor în domeniul serviciilor destinate întreprinderilor din toată Europa, evenimentul online a urmărit să atragă în orașul Cork din Irlanda practicieni talentați în domeniul TIC, care să se alăture celor mai bune companii din domeniu, precum Apple, Dell, Google și Logitech, printre altele. (Pentru a consulta lista completă a companiilor care au participat la eveniment, accesați secțiunea companii).

Veniți la Cork?

Organizatorii au subliniat importanța faptului că în Cork există deja 150 de companii străine, care au în prezent 28 500 de angajați. „Atuul important creat de existența unor companii internaționale de renume și a unor incitante companii irlandeze nou-înființate, la care se adaugă infrastructura foarte bună și gradul înalt de calitate a vieții, fac ca orașul Cork să fie atractiv pentru companii și pentru solicitanții de locuri de muncă”, menționează consilierii locali EURES. Indiferent dacă vă doriți să lucrați într-o corporație uriașă din domeniul tehnologiei sau într-o companie mică nou-înființată, care descoperă tehnologii revoluționare, Cork poate fi locul potrivit pentru dumneavoastră.

Online, totul într-un singur loc

Evenimentul a avut loc exclusiv online, între orele 10.00 și 13.30 în ziua de 4 mai, și a fost transmis live; aveți posibilitatea să accesați transmisia online chiar și astăzi, făcând clic aici. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea să caute posturi și să își depună candidatura în timp real, să contacteze angajatorii, să stabilească interviuri și să folosească funcția de live chat pentru a adresa întrebări. De asemenea, EURES Irlanda a realizat mai multe prezentări relevante și utile, care au fost la dispoziția solicitanților de locuri de muncă în ziua respectivă. Una dintre prezentări a avut drept temă „Primul tău loc de muncă EURES” și a abordat aspectul sprijinului financiar european disponibil pentru lucrătorii mobili. O altă prezentare a avut ca temă „Condițiile de viață și de muncă în Irlanda”. Angajatorii și-au făcut cunoscute nevoile în materie de recrutare prin publicarea posturilor vacante oferite direct pe platformă, prin folosirea funcției de analizare și corelare automată a CV-urilor, prin programarea și organizarea de interviuri online în ziua evenimentului și prin participarea la o sesiune live de întrebări și răspunsuri cu potențialii angajați.

Ziua europeană online a locurilor de muncă în domeniul TIC a fost organizată de EURES Irlanda/Serviciul european de ocupare a forței de muncă din cadrul Departamentului Protecției Sociale, cu sprijinul direct al Comisiei Europene. Evenimentul a făcut parte dintr-o inițiativă mai amplă – Săptămâna europeană a locurilor de muncă, ce are ca scop popularizarea sprijinului și a serviciilor aflate la dispoziția angajatorilor și a solicitanților de locuri de muncă pe piața europeană a forței de muncă. 

 

Linkuri conexe:

Cork where IT is @......check IT out – pagina evenimentului

Cork where IT is @......check IT out – postări pe Facebook

EURES Irlanda

#ICTJobsCork

#EURESJobDays

 

Mai multe informații:

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
 • Afaceri / Antreprenoriat
 • Zile ale locurilor de muncă/Evenimente
 • Știri despre piața muncii/știri despre mobilitate
 • Tendințe de recrutare
 • Rețelele de socializare
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.