Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak13. lipnja 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Jednim klikom do sajma poslova: stručnjaci iz područja informacijske tehnologije iz cijele Europe sudjeluju na Europskom danu poslova na internetu organiziranom u Irskoj

Zamislite da tražite posao, a bavite se softverom ili informacijskom tehnologijom ili imate vještine iz područja poslovnih usluga te želite razviti svoju karijeru. Gdje biste tražili nove prilike? Vjerojatno ne biste gledali letke na sajmu poslova. Zasigurno biste većinu informacija, ako ne i sve, tražili na svemogućem internetu.

A job fair just a click away: IT talent from all over Europe plugged-into Irish European Online Job Day
E(O)JD

Sada zamislite da možete prisustvovati internetskom sajmu poslova koji vam nudi predstavljanja poduzeća, natječaje, jednostavan postupak prijave, razgovore za posao i mogućnost upoznavanja potencijalnih poslodavaca putem interneta te da svemu tome možete pristupiti jednim klikom. No takvo što već postoji.

Europski dani poslova (na internetu) niz su trajnih i dinamičnih događaja koji okupljaju tražitelje posla i poslodavce s ciljem promicanja prilika za zapošljavanje. Ti sajmovi zapošljavanja koji se održavaju diljem Europe uživo ili na internetu povezuju tražitelje posla s poslodavcima u drugim europskim zemljama. Sudionici također dobivaju praktične savjete o životu i radu u inozemstvu.

EURES u Irskoj/Europska služba za zapošljavanje Ministarstva socijalne zaštite, uz izravnu podršku Europske komisije, organizirali su 4. svibnja 2017. godine lokalni Europski dan poslova na internetu pod naslovom „Cork where IT is @......check IT out”. Cilj ovog događaja na internetu, usmjerenog na stručnjake iz područja informacijske tehnologije i poslovnih usluga, bio je privući talentirane radnike iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije u irski grad Cork kako bi se pridružili najboljim poduzećima u tom sektoru, kao što su Apple, Dell, Google, Logitech i drugi. (Potpuni popis poduzeća koja su prisustvovala događaju možete potražiti na poveznici s popisom poduzeća).

Dolazite u Cork?

Organizatori su naglasili da se u Corku već nalazi 150 inozemnih poduzeća koja trenutačno zapošljavaju 28 500 osoba. „Snažna baza poznatih međunarodnih poduzeća i uzbudljivih novih irskih poduzeća, zajedno s kvalitetnom infrastrukturom i dobrom kvalitetom života, čine Cork privlačnom lokacijom za poduzeća i tražitelje posla”, objašnjavaju lokalni savjetnici EURES-a. Bez obzira na to vidite li se kao zaposlenik tehnološkoga diva ili dinamičnog mladog poduzeća koje pomiče granice nove tehnologije, Cork bi mogao biti mjesto za vas.

Sve na jednom mjestu na internetu

Događaj se u cijelosti održao na internetu 4. svibnja od 10:00 do 13:30 sati s prijenosom uživo. Možete pogledati prijenos na internetu putem ove poveznice. Tražitelji posla imali su priliku tražiti i prijaviti se za poslove u stvarnom vremenu, a mogli su i kontaktirati s poslodavcima, dogovoriti razgovore za posao te dobiti odgovore na pitanja čavrljanjem uživo. EURES u Irskoj također je pripremio nekoliko relevantnih i korisnih izlaganja koja su taj dan bila dostupna tražiteljima posla. Jedno od njih bilo je „Tvoj prvi posao preko EURES-a” o europskoj financijskoj podršci dostupnoj mobilnim radnicima. Još jedno od izlaganja bilo je „Život i rad u Irskoj”. Poslodavci su mogli oglasiti kakvi su im radnici potrebni objavljivanjem natječaja izravno na platformi, automatskim pregledavanjem i povezivanjem životopisa, zakazivanjem i provođenjem razgovora za posao putem interneta na dan događaja te čavrljanjem uživo s potencijalnim zaposlenicima.

Europski dan poslova na internetu u području informacijske i komunikacijske tehnologije organizirao je EURES u Irskoj/Europska služba za zapošljavanje Ministarstva socijalne zaštite uz izravnu podršku Europske komisije. Ovaj je događaj bio dio šire inicijative, Europskog tjedna zapošljavanja, kojemu je cilj podići svijest o uslugama i podršci koje su dostupne poslodavcima i tražiteljima posla putem europskog tržišta rada. 

 

Korisne poveznice:

„Cork where IT is @......check IT out” – stranica događaja

„Cork where IT is @......check IT out” – objava na Facebooku

EURES u Irskoj

#ICTJobsCork

#EURESJobDays

 

Pročitajte više:

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Posao /PoduzetništvoDani posla/događajiVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanjaDruštveni mediji
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.