Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre31 mai 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Din Irlanda până în Croația și înapoi: cum ajută EURES marile companii să ocupe posturi internaționale

Marriott International este una din cele mai mari companii hoteliere din lume, având un lanț de peste 6 000 de hoteluri în peste 122 de țări. Cu un portofoliu de clienți atât de divers, există o cerere reală de angajați multilingvi, iar Marriott caută în permanență noi angajați talentați.

From Ireland to Croatia and back again: how EURES helps big businesses fill international roles
© Luxury Reservations Ltd, 2013/Aileen O’Keeffe

EURES și consilierii săi au ajuns să joace un rol important în acest proces de recrutare – în special pentru Centrul de Angajament față de Clienți Marriott din Cork, Irlanda. „În prezent deservim nouă piețe lingvistice“, explică Aoife Lyons, Specialist în Recrutare în cadrul Centrului. „Uneori avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că aceste piețe sunt deservite, în special datorită creșterii economice pe care a cunoscut-o orașul Cork în ultimii câțiva ani.”

„Rolul nostru de Specialist în Rezervări și Relații cu Clienții este cel pentru care recrutăm cel mai mult din exterior”, adaugă ea. „Acesta presupune ajutarea vizitatorilor noștri în căutarea de rezervări pe mai multe piețe lingvistice.”

Hugh Rodgers, consilier în cadrul EURES Irlanda, ajută Marriott International, Cork în domeniul recrutării de peste 10 ani. „Le promovăm posturile pe scară largă pe portalul EURES și avem acces și la site-urile web naționale”, spune el. „De asemenea, primesc un ajutor grozav prin rețeaua de consilieri EURES în țări precum Croația, Danemarca și Țările de Jos, care recrutează oameni pentru aceste posturi și le promovează în propriile lor țări.”

Unul dintre acești consilieri este Martina Vidakovic de la EURES Croația, care a ajutat la recrutarea unui număr de croați talentați pentru posturi libere din cadrul Centrului de Angajament față de Clienți al Marriott de-a lungul timpului.

O întâlnire întâmplătoare între colegul ei și Hugh a fost scânteia care a aprins colaborarea dintre cele două sedii EURES. „Colega mea, Patricija, l-a cunoscut pe Hugh la un curs de formare și a menționat că o mulțime de croați vorbesc limba germană, dar și engleza”, relatează Martina. „Hugh a arătat că Marriott International are un portofoliu mare de clienți germani și, de aceea, caută foarte mult competențe lingvistice. A invitat-o să îi viziteze și să vadă ce angajator bun este Marriott. Urmarea o știți”.

Martina crede că faptul că Croația a fost țara care a aderat cel mai recent la UE a jucat un rol în asigurarea succesului eforturilor de recrutare. „Datorită extinderii pieței muncii, avem mulți croați interesați de noi experiențe în străinătate“.

„Croaților le place foarte mult Irlanda,” adaugă ea, „și există multe asemănări culturale între irlandezi și croați”. „Este una dintre țările pe care croații o aleg adeseori pentru noi începuturi.”

Comentariile celor care au călătorit în Irlanda au fost până acum unanim pozitive. „Uită repede de noi deoarece se simt atât de bine când lucrează la Marriott”, râde Martina. „Toate comentariile pe care le-am primit până acum confirmă că sunt mulțumiți și bine îngrijiți!”

Experiența Centrului de Angajament față de Clienți din cadrul Marriott reprezintă un exemplu grozav pentru avantajele pe care le poate aduce EURES companiilor din întreaga Europă.

„Cred că EURES are capacitatea de a oferi un mare ajutor companiilor care recrutează la nivel internațional”, spune Hugh. Are o mare accesibilitate în toate țările și o rețea de sprijin foarte bună. „De asemenea, deține instrumentele necesare pentru a oferi asistență și informații și le poate oferi angajatorilor un pachet foarte complet”.

Și ca reprezentant al uneia dintre aceste companii, care este perspectiva Aoife? „EURES este de ajutor, procură informații, intervine la timp și ne face întotdeauna plăcere să lucrăm cu ei!”, ne spune ea entuziasmată. „Ne oferă foarte mult sprijin în procesul nostru de recrutare.”

 

Linkuri conexe:

EURES Irlanda

EURES Croația

Centre de Angajament privind Clienții Internaționali Marriott

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsește un Consilier EURES

Condiții de muncă și de viață în țările EURES

EURES Baza de date a locurilor de muncă

Servicii EURES pentru angajatori

EURES Calendarul evenimentelor

Viitoare Evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatCele mai bune practici EURESȘtiri externe EURESPărțile interesate externeȘtiri interne EURESPovesti de succesTineret
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.