Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli25. huhtikuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

”Upeita paikkoja ja mahtavia ihmisiä”: Laran tarina

Jälleen menestystarina Espanjan EURESilta. Juan Carlosia ja Alejandraa seuraten EURESin avustama Lara kertoo vuorostaan tarinansa. Häneltä saa myös hyödyllisiä vinkkejä ja innostavia neuvoja Espanjan EURESin  Facebook-sivulla.

‘Incredible places and wonderful people’: Lara’s story
Lara Sánchez Morante, 2018/Saray Fernández Couce

”Kaikki alkoi, kun rekisteröidyin EURES-foorumille”, muistelee Lara. ”Rekisteröityminen on helppoa, ja se tehdään samaan tapaan kuin muilla verkossa olevilla työnhakufoorumeilla. Periaatteessa tarvitsee vain lähettää oma ansioluettelo foorumille. Voit myös suodattaa haluamasi  työtarjoukset työn tyypin mukaan.”

Lara sai pian työtarjouksen Saksasta Moselin laaksossa sijaitsevasta hotellista. Hän kuitenkin myöntää epäilleensä tarjouksen vastaanottamista, koska työnantaja toivoi hänen aloittavan työn pikaisesti.

”Minulla ei ollut mitään menettettävää”

Lara päätti ottaa yhteyttä  Espanjan lounaisosassa sijaitsevan kotiseutunsa Extremaduran työvoimatoimiston (Servicio Extremeño Público de Empleo, SEXPE) EURES-neuvojaan,

”Hänen neuvonsa olivat mielestäni erittäin hyödyllisiä. Ne hälvensivät monet epäilykseni, ja pystyin selventämään ajatuksiani”, hän sanoo.

EURES-neuvoja sai Laran vakuuttumaan EURES-portaaliin rekisteröityjen tarjousten luotettavuudesta ja kertoi esimerkkejä ulkomailla työskentelevistä ihmisistä, jotka olivat saaneet työpaikan EURESin kautta. Lara hyväksyi lopulta työtarjouksen, vaikka hänen oli sen myötä opeteltava uusi ammatti.

Extremadura on suurelta osin maaseutua, eikä siellä ole työpaikkoja nuorille. Alueen työttömyysaste on noin 25 prosenttia, kun se koko Espanjassa on 16 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden ikäryhmässä työttömyyden arvioidaan olevan lähes 50 prosenttia. Tätä taustaa vasten Lara osasi arvostaa saamaansa tilaisuutta.

”Minulla ei ollut mitään menetettävää, koska Espanjassa olin työtön”, hän selittää. ”Käytin tilaisuutta hyväkseni saadakseni kokemusta ulkomailla asumisesta ja oppiakseni saksaa.”

”Parempaa päätöstä en olisi voinut tehdä”

Lara myöntää, että sopeutumisessa Saksassa työskentelyyn ja asumiseen oli hankaluutensa. ”Ongelmia on kyllä ollut. Kuvailisin sitä vierauden tunteena, koska kaikki vaikuttaa alkuun niin erilaiselta”, hän sanoo.

Lara huomauttaa kuitenkin, että näin käy aina uudessa työpaikassa tai suuren elämänmuutoksen yhteydessä. Hän tottui kuitenkin pian uuteen elämäänsä ja työpaikkaansa.

Lara sanoo myös olevansa onnekas, koska hänen esimiehensä on ollut huomaavainen ja avulias esimerkiksi asunnon hankkimisessa, byrokratiasta selviytymisessä ja jopa lääkäriin hakeutumisessa.

”Olen todennut, että työpaikan vastaanottaminen Saksasta oli paras mahdollinen päätös, jonka olisin voinut tehdä”, hän sanoo. ”Työni ansiosta olen saanut tutustua upeisiin paikkoihin ja mahtaviin ihmisiin, joita en olisi voinut kuvitella olevan olemassa.”

Elämää rikastavia kokemuksia ja työkokemusta

”Uskon ja voin vahvistaa, että tämäntyyppiset kokemukset myös rikastavat elämää”, Lara sanoo. ”Voi oppia arvostamaan uudenlaisia asioita ja kehittää omaa persoonaansa”.

”Lyhyesti sanottuna, voin omien kokemusteni perusteella lämpimästi suositella ulkomailla työskentelyä kaikille sitä harkitseville. Sen myötä voi saada niin paljon enemmän.”

Jos Laran tarina herätti kiinnostusta ja harkitset ulkomailla työskentelyä, käy jo tänään rekisteröitymässä EURES-portaaliin. Voit myös seurata Espanjan EURESin tuoreimpia uutisia  Facebook-sivulta.

 

Asiaan liittyviä linkkejä

EURES-portaali – Juan Carlosin tarina

EURES-portaali – Alejandran tarina

Laran tarinan alkuperäinen versio on  Facebookissa(espanjaksi)
EURES-portaali

Espanjan EURES Facebookissa

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
MenestystarinatNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.