Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice19. november 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Kako s pomočjo mreže EURES učinkovito zaposlovati tudi med pandemijo

Pandemija bolezni COVID-19 je prizadela delovna okolja po svetu, zaradi česar se je spremenil način, kako podjetja zaposlujejo. Preberite pet najpomembnejših nasvetov, kako še naprej zaposlovati v tem zahtevnem okolju.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Ocenite znanja in spretnosti, ki jih potrebuje vaše podjetje

Če želite učinkovito zaposliti in privabiti prave kandidate, morate natančno opisati, kaj iščete. Pandemija bolezni COVID-19 je morda vplivala na tradicionalna delovna mesta in odprla nove možnosti v vaši panogi, zato je vredno ponovno oceniti, katera znanja in spretnosti potrebujete. Opredeliti boste morali morebitna nova delovna mesta ter razmisliti o znanjih, spretnostih in odgovornostih, ki so na teh mestih potrebna, da bi zanje našli pravo osebo.

Pomagajte si z obsežno podatkovno zbirko mreže EURES

Bistvo mreže EURES je zaposlitvena mobilnost, njeni svetovalci pa so izkušeni v iskanju pravega delavca za pravega delodajalca in obratno. Za uspešno iskanje vašega novega zaposlenega imate na voljo več kot 600 000 življenjepisov in postopek iskanja, ki je enostaven za uporabo. Iskalna funkcija ‘Find candidates’ (Iskanje kandidatov) vam omogoča, da izberete posamezne kandidate na podlagi meril, kot so njihove spretnosti, znanje jezikov, izkušnje in izobrazba, če naštejemo le nekatera.

Razširite svoje iskanje:

Pandemija bolezni COVID-19 je privedla do več in razširjenih prožnih politik dela. Če se je vaše podjetje prilagodilo prožnemu delu, boste morda popolno osebo za delovno mesto našli na veliko širšem geografskem območju kot prej. Namesto da bi iskanje omejili na lokalno območje, razmislite o uporabi mreže EURES za pomoč pri premagovanju geografskih ovir in tako dajte prednost znanju in spretnostim namesto bližini. Svetovalci EURES vam lahko zagotovijo ustrezne informacije in nasvete o tem, kako zaposliti nove delavce in uskladiti prosta delovna mesta z ustreznimi kandidati po vsej Evropi.

Imejte virtualni načrt zaposlovanja

Pandemija bolezni  COVID-19 prinaša s seboj veliko negotovosti, zato je bistveno, da imajo podjetja vzpostavljene spletne postopke za nadaljnje zaposlovanje. Obetavni kandidati morda ne bodo mogli potovati na razgovor in bodo morda morali upoštevati ukrepe za omejevanje fizičnih stikov zaradi lokalnih omejitev. Prehod na spletni postopek zaposlovanja in izvedba razgovorov s kandidati prek platform, kot so Zoom, Skype in Microsoft Teams, vam bo pomagal pri premagovanju nekaterih izzivov, ki jih je povzročila pandemija bolezni COVID-19, poleg tega pa vsem udeležencem prihranil tudi čas in denar.

Sodelujte v virtualnih dogodkih, ki jih organizira EURES

EURES gosti vrsto virtualnih dogodkov, kjer povezuje delodajalce z iskalci zaposlitve z vsega sveta. Virtualni zaposlitveni sejmi so odlična priložnost za oglaševanje vašega prostega delovnega mesta, saj zagotovijo, da se doseže zadevna skupina ustreznih iskalcev zaposlitve. Dogodki potekajo ob določenem času, kar udeležencem omogoča, da v realnem času sodelujejo z delodajalci in dobijo odgovore na svoja vprašanja. Kot delodajalec lahko udeležencem poveste več o vašem podjetju in delovnem okolju ter o razpoložljivih delovnih mestih. Spletni dogodki lahko hitro privedejo do prijav za zaposlitev, saj imajo udeleženci med dogodkom možnost naložiti svoj življenjepis in se prijaviti na delovno mesto.

Za več informacij o zaposlovanju s pomočjo mreže EURES si oglejte Kako vam lahko EURES pomaga pri iskanju novih delavcev v Evropi.

 

Sorodne povezave:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Iskanje kandidatov

EURES dogodki

Kako vam lahko EURES pomaga pri iskanju novih delavcev v Evropi

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Teme
Poslovanje/podjetništvoNamigi in nasvetiTrendi zaposlovanja
Povezani razdelki
Pomoč in podporaŽivljenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.