Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre19 noiembrie 2020Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune3 min de lectură

Cum să eficientizați procesul de recrutare cu ajutorul EURES în timpul pandemiei

Pandemia de COVID-19 a avut un impact asupra mediilor de lucru din întreaga lume, schimbând modul în care întreprinderile fac recrutări. Citiți cele cinci sfaturi esențiale pe care vi le oferim despre cum să continuați procesul de recrutare în acest mediu plin de provocări.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Evaluați competențele de care are nevoie întreprinderea dumneavoastră

Pentru a eficientiza procesul de recrutare și pentru a atrage candidații potriviți, va trebui să puteți descrie cu exactitate ceea ce căutați. Este posibil ca pandemia de COVID-19 să fi afectat locurile de muncă tradiționale și să fi deschis noi oportunități în cadrul întreprinderii dumneavoastră, așa că merită să reevaluați competențele de care aveți nevoie. Va trebui să identificați potențiale noi posturi și să vedeți care sunt competențele și responsabilitățile necesare pentru a găsi persoana potrivită pentru postul respectiv.

Folosiți-vă de baza de date cuprinzătoare a EURES

EURES este conceput în jurul mobilității profesionale și are experiență în găsirea angajaților potriviți pentru fiecare angajator. Cu peste 600 000 de CV-uri disponibile și un proces de căutare ușor de utilizat, vă poate eficientiza cu mult căutarea următorului angajat. Funcția de „Căutare candidați” vă permite să găsiți anumiți candidați, pe baza unor criterii precum competențele, limbile străine, experiența și educația, printre altele.

Extindeți-vă căutările

Pandemia de COVID-19 a dus la adoptarea de politici de lucru flexibile mai numeroase și mai extinse. Dacă întreprinderea dumneavoastră și-a adaptat poziția privind programul de lucru flexibil, puteți să vă extindeți căutările mai mult ca înainte pentru a găsi candidatul perfect. În loc să vă limitați căutarea la zona dumneavoastră, gândiți-vă să utilizați serviciile EURES pentru a depăși barierele geografice și pentru a acorda prioritate mai degrabă competențelor decât proximității. Consilierii EURES vă pot oferi informații și recomandări relevante cu privire la recrutarea de noi angajați și la găsirea unor candidați potriviți din toată Europa pentru posturile vacante.

Stabiliți un plan virtual de recrutare

Întrucât pandemia de COVID-19 a adus cu sine multă incertitudine, este esențial ca întreprinderile să dispună de procese online pentru a putea continua să facă recrutări. Potențialii candidați s-ar putea să nu fie în măsură să călătorească pentru a participa la interviuri și să fie nevoiți să respecte măsuri de distanțare socială ca urmare a restricțiilor locale. Transferarea proceselor de recrutare în mediul online și realizarea interviurilor cu candidații prin intermediul unor platforme precum Zoom, Skype și Microsoft Teams contribuie nu doar la depășirea unora dintre dificultățile cauzate de pandemia de COVID-19, ci și la economisirea de timp și bani pentru toți cei implicați.

Participați la evenimentele virtuale EURES

EURES găzduiește o serie de evenimente virtuale, punând în legătură angajatorii cu solicitanții de locuri de muncă din întreaga lume. Târgurile de locuri de muncă virtuale oferă ocazia perfectă de a vă face cunoscute posturile vacante, având siguranța că acestea ajung la un public relevant de solicitanți de locuri de muncă. Evenimentele au loc conform unui program precis, oferindu-le ocazia participanților să ia legătura cu angajatorii în timp real și să primească răspuns la întrebările pe care le au. În calitate de angajator, puteți să prezentați participanților atât întreprinderea dumneavoastră și mediul său de lucru, cât și posturile disponibile. Evenimentele online pot avea ca rezultat imediat primirea de candidaturi, deoarece participanții au ocazia să-și încarce CV-ul și să își depună candidatura pentru post chiar în timpul evenimentului.

Pentru mai multe informații cu privire la recrutarea de personal cu ajutorul EURES, vă rugăm să consultați articolul Cum vă poate ajuta EURES să recrutați personal nou în Europa.

 

Linkuri conexe:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Căutare candidați

Evenimente EURES

Cum vă poate ajuta EURES să recrutați personal nou în Europa

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
 • Afaceri / Antreprenoriat
 • Sugestii și sfaturi
 • Tendințe de recrutare
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.