Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article19 november 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Slik rekrutterer du effektivt med EURES under pandemien

Covid-19-pandemien har påvirket arbeidsmiljøer over hele verden, noe som har endret hvordan bedrifter rekrutterer. Les våre fem beste tips for å fortsette å rekruttere i dette utfordrende miljøet.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Identifiser kompetansebehovet til bedriften

For å rekruttere effektivt og tiltrekke de rette kandidatene, må du kunne beskrive nøyaktig hva du leter etter. Denne tiden med Covid-19 kan ha påvirket tradisjonelle jobbroller og åpnet for nye muligheter i bedriften din, det kan derfor være nyttig å revurdere hvilke kompetanse som trengs. Du må identifisere potensielle nye jobbroller og vurdere hvilken kompetanse og ansvarsoppgaver som disse innbefatter for å finne den rette personen for jobben.

Bruk den omfattende EURES-databasen

EURES er bygget rundt jobbmobilitet og har erfaring med å matche arbeidsgivere med arbeidssøkere. Med over 600 000 tilgjengelige CVer, og en brukervennlig søkeprosess, kan denne plattformen gjøre det både enklere og mer effektivt å finne din neste medarbeider. Med søkefunksjonen «Finn kandidater» kan du målrettede søk etter kandidater basert på deres kompetanse, språk, erfaring, utdanning og andre kriterier.

Utvid søket ditt

Denne tiden med Covid-19 har ført til flere fleksible ordninger med hensyn til arbeid. Hvis bedriften din har endret dets holdning til fleksibelt arbeid, kan du kanskje utvide søket for å finne en perfekt match. I stedet for å begrense søket til lokalområdet, bør du vurdere å bruke EURES for å hjelpe deg med å overvinne geografiske barrièrer og prioritere kompetanse i stedet for nærhet. EURES-rådgivere kan gi deg relevant informasjon og råd om hvordan du rekrutterer nye medarbeidere og matcher ledige stillinger med passende kandidater fra hele Europa.

Ha en virtuell rekrutteringsplan

Ettersom denne tiden med Covid-19 bringer så mye usikkerhet, er det viktig at bedrifter har integrert nettbaserte prosesser for å fortsette rekrutteringen. Potensielle kandidater vil muligens ikke være i stand til å møte på intervjuer, og det kan være nødvendig å opprettholde smitteverntiltak på grunn av lokale restriksjoner. Ved å flytte rekrutteringsprosessene på nettet og intervjue kandidater ved hjelp av plattformer som Zoom, Skype og Microsoft Teams, overvinner du ikke bare noen av utfordringene med Covid-19-pandemien, men sparer også tid og penger for alle involverte.

Bli involvert i virtuelle EURES-arrangementer

EURES er vert for en rekke virtuelle arrangementer, som setter arbeidsgivere i forbindelse med arbeidssøkere fra hele verden. Virtuelle jobbmesser er den perfekte muligheten til å annonsere ledige stillinger, slik at de når ut til et publikum av relevante arbeidssøkere. Arrangementene finner sted til et fastsatt tidspunkt, slik at deltakerne kan kommunisere med arbeidsgiverne i sanntid og få spørsmålene deres besvart. Som arbeidsgiver kan du også informere deltakerne om bedriften og arbeidsmiljøet ditt, i tillegg til ledige stillinger. Arrangementer på nett kan raskt resultere i jobbsøknader ettersom deltakerne har muligheten til å laste opp CVen sin og søke på jobber under arrangementet.

For mer informasjon om å rekruttere med EURES, se vår artikkel: Hvordan kan EURES hjelpe deg med å rekruttere ny medarbeidere fra Europa?

 

Relevante lenker:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Finn kandidater

EURES-arrangementer

Hvordan kan EURES hjelpe deg med å rekruttere ny medarbeidere fra Europa?

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsRekrutteringstrender
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & supportLeve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.