Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak19. studenoga 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Učinkovito zapošljavanje tijekom pandemije uz pomoć EURES-a

Pandemija virusa COVID-19 utjecala je na poslovno okružje širom svijeta, uključujući i na postupke zapošljavanja. Pročitajte naših pet osnovnih savjeta o učinkovitom postupku zapošljavanja u ovim izazovnim okolnostima.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Utvrdite vještine koje vaše poduzeće treba

Za učinkovit postupak zapošljavanja i privlačenje odgovarajućih kandidata morate znati opisati točno što tražite. Okolnosti zbog pandemije bolesti COVID-19 mogu utjecati na tradicionalne poslovne uloge, ali i otvoriti nove mogućnosti za vaše poduzeće. Stoga se isplati ponovo analizirati koje su vam vještine potrebne. Morat ćete utvrditi eventualne nove poslovne uloge te razmotriti povezane vještine i odgovornosti kako biste pronašli odgovarajuću osobu za određeni posao.

Iskoristite EURES-ovu opširnu bazu podataka

EURES se temelji na mobilnosti radne snage, s iskustvom u povezivanju poslodavaca i zaposlenika. S više od 600 000 dostupnih životopisa i jednostavnim postupkom pretraživanja, vašu potragu za sljedećim zaposlenikom može značajno olakšati. Opcija pretraživanja „Pronađite kandidate” omogućava vam da se usmjerite na ciljane kandidate na temelju, među ostalim, njihovih vještina, jezika, iskustva i obrazovanja.

Proširite svoje pretraživanje

Pandemija bolesti COVID-19 dovela je do većeg broja fleksibilnih načina rada. Ako se vaše poduzeće već prilagodilo fleksibilnom radu, možete ga dodatno usavršiti pretraživanjem kandidata s udaljenijih lokacija. Umjesto da svoje pretraživanje ograničite na lokalno područje, razmotrite mogućnosti koje nudi EURES bez geografskih ograničenja, s naglaskom na vještinama kandidata umjesto na njihovoj geografskoj blizini. Savjetnici EURES-a mogu vam pružiti odgovarajuće informacije i savjete o zapošljavanju novih osoba i povezivanju slobodnih radnih mjesta s odgovarajućim kandidatima širom Europe.

Uspostavite virtualni plan zapošljavanja

Zbog ogromne neizvjesnosti uzrokovane pandemijom bolesti  COVID-19 ključno je da poduzeća uspostave postupke zapošljavanja na internetu. Potencijalni kandidati neće uvijek moći doputovati na razgovor za posao i možda moraju održavati socijalnu distancu zbog lokalnih mjera na snazi. Uspostavom postupaka zapošljavanja na mreži i vođenjem razgovora za posao na platformama kao što su Zoom, Skype i Microsoft Teams ne samo da se rješavaju neki od izazova zbog pandemije bolesti COVID-19, već svima štedi vrijeme i novac.

Uključite se u virtualna događanja EURES-a

Povezivanjem poslodavaca i tražitelja posla iz cijelog svijeta EURES nudi niz virtualnih događanja. Virtualni sajmovi poslova pružaju savršenu mogućnost oglašavanja slobodnih radnih mjesta u vašem poduzeću na način da dođu do odgovarajućih tražitelja posla. Događanja se odvijaju u određeno vrijeme, omogućavajući sudionicima komunikaciju s poslodavcima u stvarnom vremenu i dobivanje odgovora na pitanja. Kao poslodavac također imate mogućnost informirati sudionike o svom poduzeću i radnom okružju, kao i o slobodnim radnim mjestima. Događanja organizirana na mreži mogu vam brzo osigurati prijave za posao jer sudionici imaju mogućnost učitati svoj životopis i prijaviti se za posao tijekom samog događanja.

Više informacija o zapošljavanju kandidata uz pomoć EURES-a nalazi se na poveznici Kako vam EURES može pomoći u pronalasku novih zaposlenika u Europi.

 

Korisne poveznice:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Pronađite kandidate

EURES-ova događanja

Kako vam EURES može pomoći u pronalasku novih zaposlenika u Europi

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

 

Teme
Posao /PoduzetništvoSavjetiTrendovi zapošljavanja
Povezani odjeljak(i)
Pomoć i podrškaŽivot i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.