Skip to main content
EURES
News article15 juli 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Hvordan organisere et vellykket jobbintervju på nettet

Covid-19 har tvunget mange arbeidsgivere til å flytte jobbintervjuer til nettet. For dem som ikke er kjent med prosessen, kan det være skremmende å navigere i både sosiale og teknologiske aspekter. Her er tipsene våre for å organisere et vellykket jobbintervju.

How to organise a successful online job interview
Unsplash

1.Etabler en prosedyre og kommuniser den klart

Sørg for det er etablert en prosedyre for elektroniske intervjuer og at denne blir klart og tydelig kommunisert mellom medlemmene i rekrutteringsteamet ditt, samt til kandidater. Dette kan omfatte et delt personaledokument, som for eksempel beskriver viktige endringer for å flytte intervjuer til nettet, eller et notat i stillingsannonser som indikerer at intervjuer for en stilling vil bli holdt digitalt. Intervjuer med god praksis, som å dempe telefon- og datamaskinvarsler, og huske ikke-verbale signaler (øyekontakt via kamera, ansiktsuttrykk osv.) kan også være aktuelt. Denne måten å dokumentere og kommunisere prosessen på, vil bidra til å minimere forvirring og forstyrrelser for både intervjuere og intervjuobjekter.

2.Send kandidater trinnvise instruksjoner

Send kandidater trinnvise instruksjoner for den elektroniske intervjuprosessen i god tid på forhånd. Med det omfattende antallet videokonferanseplattformer som er tilgjengelige, kan den plattformen du har valgt være ukjent for noen. Ta med en indikasjon på hvilken programvare de kan trenge å laste ned, samt eventuelle brukernavn og passordkrav. Dette er også en god mulighet til å skissere teamets forventninger til kandidatens intervjuer. Vil intervjuere for eksempel be om en arbeidsprøve, eller be kandidater om å gjennomføre en skriftlig prøve? Når begynner og slutter intervjuet, og hvem arrangerer det?

Vurder å be om at kandidater blir med på intervjuene noen minutter for tidlig for å sikre at alt fungerer som det skal. Som en forholdsregel kan du også oppgi et reservetelefonnummer som kandidater kan nå deg på, og foreslå at de gjør det samme.

3.Praksis

Oppfordre intervjuere til å være vertskap for et praksisintervju med en kollega før møtene med kandidatene. Tilkoblingsproblemer kan reflektere dårlig på firmaet ditt, så intervjuere bør sørge for at de er kjent med teknologien som er involvert på forhånd, slik at det blir tid til å oppdage problemer og løse dem. Dette inkluderer kontroll av at datamaskinens mikrofon, webkamera, lyd og internettforbindelse fungerer som de skal.

4.Oppfølging

Etter å ha vært vert for et nett-intervju, bød du følge opp ved å sende et notat til kandidaten og takke for tiden deres. Det kan også være lurt å be om tilbakemelding på intervjuprosessen: hva fungerte bra, og hva kan være bedre? Dette vil gi deg mulighet til å forbedre opplevelsen for fremtidige kandidater.

Hvis det er relevant, informer kandidatene om neste trinn, inkludert når de kan forvente å høre om de har lykkes, og om det kan være behov for ytterligere intervjuer, vurderinger eller bakgrunnssjekker.

Vi håper disse tipsene hjelper deg med å organisere et vellykket jobbintervju!

For flere råd om hvordan du takler pandemiens innvirkning på arbeidslivet, se våre 7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret.

 

Relevante lenker:

7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterRekrutteringstrender
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.