Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak15. srpnja 2021.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Kako organizirati uspješan internetski razgovor za posao

Zbog pandemije bolesti COVID-19 brojni su poslodavci primorani razgovore za posao obavljati preko interneta. Za one koji nisu upoznati s tim postupkom snalaženje u društvenom i tehnološkom aspektu interneta može se činiti zastrašujućim. Pročitajte naše savjete za organiziranje uspješnog internetskog razgovora za posao.

How to organise a successful online job interview
Unsplash

1.Utvrdite postupak i jasno informirajte druge o njemu

Pobrinite se da utvrdite postupak za internetske razgovore za posao koji ćete na jasan način predstaviti članovima svojeg tima za zapošljavanje, ali i kandidatima. To, na primjer, može uključivati zajednički dokument za zaposlenike u kojemu se detaljno navode važne promjene povezane s obavljanjem razgovora preko interneta ili napomenu u oglasu za posao u kojoj se navodi da će se razgovori za to radno mjesto održavati u digitalnom obliku. Važno je obratiti pozornost i na najbolje prakse za održavanje razgovora, kao što su isključivanje zvuka na telefonu i računalu te vođenje računa o neverbalnim porukama (kontakt očima putem kamere, izraz lica itd.). Dokumentiranje postupka i informiranje drugih o njemu na taj način pomoći će smanjiti nejasnoće i ometanja s kojima bi se mogli suočiti i voditelji razgovora i kandidati.

2.Slanje detaljnih uputa kandidatima

Pošaljite kandidatima detaljne upute o postupku vođenja razgovora na internetu dovoljno vremena unaprijed. Zbog velikog broja dostupnih platformi za videokonferencije neki kandidati možda neće biti upoznati s platformom kojom se koristite. Navedite softver koji možda trebaju preuzeti te moguće zahtjeve u pogledu korisničkog imena i lozinke. To je dobra prilika i da ukratko navedete očekivanja svojeg tima u pogledu razgovora s kandidatima. Hoće li voditelji razgovora, na primjer, tražiti izvođenje zadataka povezanih s radnim mjestom ili zatražiti od kandidata da polažu pisani test? U koliko sati razgovor počinje i završava te tko će se pobrinuti za organizaciju razgovora?

Razmislite o tome da kandidate zamolite da se priključe razgovoru nekoliko minuta ranije kako biste osigurali da sve dobro funkcionira. Radi predostrožnosti kandidatima možete dati i broj telefona na koji vas mogu nazvati u slučaju nepredviđenih problema, a možete im predložiti i da oni učine isto.

3.Probni razgovor

Voditelje razgovora za posao potaknite na to da pokušaju održati probni razgovor s kolegom prije održavanja sastanaka s kandidatima. Problemi u pogledu povezivanja mogu ostaviti loš dojam za vaše poduzeće, stoga bi se voditelji razgovora trebali pobrinuti da se unaprijed upoznaju s odgovarajućom tehnologijom kako bi imali dovoljno vremena da uklone i riješe moguće probleme. To uključuje provjeru ispravnog rada mikrofona, internetske kamere, audioopreme i internetske veze na svojem računalu.

4.Naknadna komunikacija

Nakon održavanja internetskog razgovora za posao, pošaljite kandidatu poruku i zahvalite mu se na utrošenom vremenu. Osim toga, možda će vam biti korisno zatražiti od kandidata povratne informacije o postupku razgovora: što je dobro prošlo, a što je moglo biti bolje? Na taj ćete način budućim kandidatima omogućiti bolje iskustvo.

Prema potrebi informirajte kandidate o eventualnim sljedećim koracima, među ostalim o tome kada mogu očekivati informaciju o tome jesu li odabrani te o dodatnim razgovorima, procjenama ili provjerama iskustva koji bi mogli biti potrebni.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u organiziranju uspješnog razgovora za posao na internetu!

Za dodatne savjete u nošenju s posljedicama pandemije na svijet rada pročitajte naših sedam korisnih savjeta za ublažavanje osjećaja tjeskobe zbog povratka u ured.

 

Korisne poveznice:

Sedam korisnih savjeta za ublažavanje osjećaja tjeskobe zbog povratka u ured

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanja
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.