Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli15. heinäkuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Onnistuneen työhaastattelun järjestäminen verkossa

Covid-19-pandemia on pakottanut monet työnantajat siirtämään työhaastatteluja verkkoon. Prosessiin perehtymättömille voi olla hämmentävää tulla toimeen sekä sosiaalisten että teknisten seikkojen kanssa. Esittelemme tässä vinkkejä onnistuneen virtuaalisen työhaastattelun järjestämiseen.

How to organise a successful online job interview
Unsplash

1.Luo menettelytapa ja tiedota siitä selkeästi

Varmista, että verkkohaastatteluja varten on luotu menettely ja että siitä on tiedotettu selkeästi rekrytointitiimin jäsenille ja työnhakijoille. Tähän voi sisältyä jaettu henkilöstöasiakirja, jossa kerrotaan esimerkiksi tärkeistä muutoksista työhaastattelujen siirtämiseksi verkkoon, tai työpaikkailmoituksiin lisättävä huomautus siitä, että haastattelut pidetään digitaalisesti. Myös hyvät haastattelukäytännöt, kuten puhelimen ja tietokoneen ilmoitusten mykistäminen ja sanattoman viestinnän muistaminen (katsekontakti kameran kautta, kasvojen ilme jne.), ovat olennaisia. Tällainen prosessin dokumentointi ja siitä tiedottaminen auttaa ehkäisemään sekaannuksia ja häiriöitä sekä haastattelijoiden että haastateltavien kannalta.

2.Lähetä hakijoille vaiheittaiset ohjeet

Lähetä hakijoille vaiheittaiset ohjeet verkkohaastatteluprosessiin hyvissä ajoin etukäteen. Koska käytettävissä on suuri määrä videoneuvottelualustoja, kaikki eivät välttämättä tunne valitsemaasi alustaa. Liitä mukaan tiedot ohjelmistoista, jotka heidän on mahdollisesti ladattava, sekä tarvittaessa käyttäjänimeä ja salasanaa koskevat vaatimukset. Tämä on myös hyvä tilaisuus kartoittaa tiimisi odotuksia hakijoiden haastatteluista. Pyytävätkö haastattelijat esimerkiksi työnäytteen tai pyytävätkö he hakijoita suorittamaan kirjallisen kokeen? Mihin aikaan haastattelu alkaa ja päättyy, ja kuka järjestää sen?

On hyvä pyytää hakijoita liittymään haastatteluun muutamaa minuuttia etuajassa, jotta varmistetaan, että kaikki toimii oikein. Voit myös antaa varalle puhelinnumeron, johon hakijat voivat soittaa, ja pyytää heitä antamaan omansa.

3.Harjoittelu

Kehota haastattelijoita pitämään harjoitushaastattelu kollegan kanssa ennen tapaamisia hakijoiden kanssa. Yhteysongelmat voivat heikentää yrityksesi mainetta, joten haastattelijoiden on varmistettava, että he tuntevat asiaan liittyvän teknologian etukäteen, jolloin jää aikaa ongelmien selvittämiseen ja ratkaisemiseen. Tähän sisältyy tietokoneen mikrofonin, verkkokameran, äänen ja internet-yhteyden moitteettoman toiminnan tarkistaminen.

4.Jatkotoimet

Pidettyäsi verkkohaastattelun lähetä hakijalle viesti, jossa kiität häntä hänen ajastaan. Voit myös halutessasi pyytää palautetta haastatteluprosessista: mikä toimi hyvin ja missä olisi parantamisen varaa? Näin voit parantaa tulevien hakijoiden hakukokemusta.

Ilmoita tarvittaessa hakijoille mahdollisista seuraavista vaiheista, kuten milloin he voivat odottaa saavansa haastattelun tulokset ja tarvitaanko mahdollisesti lisähaastatteluja, -arviointeja tai taustatarkistuksia.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua järjestämään onnistuneen työhaastattelun verkossa!

Lisää neuvoja pandemian työelämävaikutusten kanssa pärjäämiseen on artikkelissa Seitsemän vinkkiä toimistolle paluuseen liittyvän ahdistuksen vähentämiseen.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Seitsemän vinkkiä toimistolle palaamiseen liittyvän ahdistuksen vähentämiseen

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Tiedot

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetRekrytointitrendit
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.