Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel1. november 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Sådan gør du et godt indtryk ... inden for de første to uger

Det er ligegyldigt, om det er et fuldtidsjob, en læreplads eller et deltidspraktikophold - det første indtryk er altid vigtigt. Der er skrevet mange artikler om, hvordan man bedst bruger de første dyrebare sekunder... så vi syntes vi i stedet ville se på de første par uger. Det kan trods alt godt tage lidt tid at falde til og finde sig til rette på en ny arbejdsplads.

How to make a good first impression… within the first two weeks
EURES

Pas på tiden

Man kommer langt med punktlighed på arbejdspladsen. Og her mener vi ikke blot at komme til tiden hver dag (selvom det så afgjort er en stor del af det gode indtryk!). Det er lige så vigtigt at overholde tidsfrister. Du får formentlig ikke alt for mange hastesager i de første par uger, men du får opgaver, og løser du dem hurtigt, er det medvirkende til, at dine kolleger anerkender din værdi og dine evner.

Vær pænt klædt på

Nej, vi siger ikke, at alle skal bære jakkesæt - det ville i nogle tilfælde se fjollet ud! Men alle bør træffe kloge valg omkring deres tøj. Hvis du skal stå op hele dagen, skal du ikke tage ubekvemme sko på. Hvis du skal være i kontakt med kunder, skal du ikke være uformelt klædt. Hvis du skal udføre en eller anden form for aktivt eller manuelt arbejde, skal du ikke tage dit fineste designertøj på. Det er et indlysende råd at give, men det er overraskende så mange, der går fejl af det. Hvis du ikke er helt sikker på situationen, hvorfor så ikke spørge på forhånd? Og efterhånden som du bruger tid på dit arbejde, finder du hurtigt ud af, hvad der virker og hvad der ikke gør.

Deltag aktivt

At vise, at du gerne vil inddrages, er en effektiv måde til at vise din entusiasme og dit engagement på. Det er ikke ualmindeligt, at der er perioder med ledighed i de første par uger i et nyt job, og hvis du oplever det, hvorfor så ikke tage initiativet og spørge, hvad du kan hjælpe med? Få foden ind, hvor du kan – også selv om en given opgave ikke som sådan er en del af din jobbeskrivelse – så er du sikker på, at du giver et rigtigt godt førstehåndsindtryk på dine nye kolleger.

Stil spørgsmål

De første par uger på en ny arbejdsplads – faktisk de første par måneder – handler det om at lære. Selv om meget af dette kommer fra dine arbejdsopgaver eller dine kolleger, er der altid mulighed for at lære mere. At stille spørgsmål vidner om interesse og styrker lysten til og ivrigheden efter at lære. Du vil måske gerne lære mere om et specifikt emne. Måske er du nysgerrig omkring noget, du har hørt eller læst. Hvorfor ikke slippe nysgerrigheden løs og spørge?

Tal med dit team

Dine kolleger er formentlig en blanding af interessante mennesker med forskellige baggrunde og personlighedstyper. Du kommer til at bruge en masse tid sammen med dem fremadrettet, så det giver mening at lære dem at kende – og lade dem lære dig at kende. Hvorfor ikke spørge, om I skal drikke en kop kaffe eller spise frokost sammen? Mere uformelle rammer kan være en god måde at bryde isen på og opbygge et godt forhold til dit team.

For at nå til de første par uger på en ny arbejdsplads skal du først finpudse dit CV og score point ved samtalen. Heldigvis har vi nogle gode råd, som kan få dig på rette vej - mod succes!

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

 

Emner
Forretning/iværksætteriEU-værktøjskasse til mobilitetEURES bedste praksisEURES-uddannelseEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterRåd og tipsInterne EURES-nyhederJobdage/begivenhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserSociale medierSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.