Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2022. szeptember 29.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Hogyan lehet idénymunkát vállalni?

A szezonális foglalkoztatás nagyszerű módja a pénzkeresetnek. A téli szünidő alatt sok diák és fiatal vállal munkát, hogy tanulmányait finanszírozza, vagy további jövedelemre tegyen szert. Íme néhány tipp az idénymunkával kapcsolatosan.

How to land a seasonal job

Jelentkezzen időben

A legtöbb vállalat már hónapokkal a téli szezon kezdete előtt elkezdi a munkaerő-felvételt. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kiválasszák a megfelelő személyeket, és szükség esetén betanítsák/kiképezzék őket. Ezért már korán vegye fel a kapcsolatot a munkáltatóval, és ne várjon a jelentkezési határidő utolsó napjáig.

Viselkedjen professzionálisan

Az Ön számára ez lehet „csak egy egyszerű téli idénymeló”, de a munkáltató szemszögéből az Ön munkája fontos befektetést jelent a vállalkozásukba. Mutassa meg munkáltatójának, hogy komolyan veszi ezt az állást is. Függetlenül attól, hogy az interjút online tartják-e, öltözzön fel megfelelően, időben jelenjen meg, és az interjút vezető számára azt tükrözze, hogy nagyra értékeli a kínált lehetőséget.

Legyen rugalmas

A munkáltatók gyakran alkalmaznak idénymunkásokat, hogy a vállalkozásuk számára zsúfolt időszakokat sikerrel tudják teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy gyakran előfordulhat, hogy az idénymunkásokat arra kérik, hogy nem szokványos időbeosztásban dolgozzanak, vagy olyan feladatokat lássanak el, amelyek eredetileg nem szerepeltek a munkaköri leírásukban. A rugalmasság az idénymunkások munkáltatói által keresett egyik legfontosabb tulajdonság. Gondoskodjon róla, hogy önéletrajzában és az interjú során kiemelje ezt a készséget.

Mérlegelje korábbi munkáltatói megkeresését

Ha korábban már végzett idényjellegű munkát, és elégedett volt korábbi munkáltatójával, vegye fontolóra, hogy közvetlenül egyből velük vegye fel inkább a kapcsolatot. A legtöbb munkáltató olyan személyt szeretne felvenni, aki már ismeri a munkakört, és akinek csak kevés iránymutatásra és képzésre van szüksége.

Járjon utána mindennek

Az állásinterjú előtt szánjon időt arra, hogy tájékozódjon a vállalat tevékenységéről, és azokról a termékekről/szolgáltatásokról, amelyekkel Ön is foglalkozni fog. Ez azt mutatja az interjúztatónak, hogy fontosnak tartja ezt a munkát, és komolyan veszi a kínált lehetőséget.

Lépjen kapcsolatba EURES-tanácsadóinkkal

Európa-szerte több mint 3 millió álláshellyel az EURES-portál a legmegfelelőbb hely arra, hogy elkezdje keresni a következő idénymunkát. Felveheti a kapcsolatot az EURES-tanácsadókkal is, akik segíthetnek azonosítani erősségeit és az Ön számára érdekes pozíciókat, és segíteni fogják Önt az álláskeresésben és az álláspályázatok benyújtásában.

Keressen EURES-tanácsadót az Ön régiójában vagy lépjen kapcsolatba chaten keresztül a helyi EURES-tanácsadóval.

Az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja, partnerségben az EURES-szel

 

Kapcsolódó linkek:

EURES -tanácsadók keresése

Chat az EURES-tanácsadókkal

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

Az EURES rendezvénynaptára

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Javaslatok és tippekToborzási trendekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Javaslatok és tippekÉlet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.