Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice18. januar 2018Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Kako najbolje izkoristiti Drop’pin@EURES: mladi

Odkrili ste portal Drop’pin@EURES in vse odlične funkcije, ki jih ponuja. A kako jih čim bolje izkoristiti? Poskrbeli smo za to.

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Ustvarite svoj uporabniški račun

Če še nimate uporabniškega računa EURES, je to logični prvi korak. Vzemite si nekaj minut, da izpolnite preprost spletni obrazec, in pridobili boste dostop do celotnega nabora priložnosti na portalu Drop’pin@EURES.

Uvozite svoj življenjepis ali pa ga ustvarite prek spleta

Pri življenjepisu imate dve možnosti: uvozite lahko že obstoječega v obliki Europass ali pa ga v sistemu EURES ustvarite na novo. Če ste se odločili za drugo možnost, morate samo izbrati jezik, v katerem želite delati, in dokončati postopek z desetimi koraki. Življenjepis bo nato dodan v zbirko podatkov z življenjepisi EURES, v katerem si bodo potencialni delodajalci lahko ogledali vaše znanje, spretnosti, izkušnje in nadarjenost. Življenjepis lahko kadar koli uredite, tudi po objavi v zbirki podatkov, s pomočjo nastavitev zasebnosti pa lahko poleg tega izberete informacije, za katere bi želeli, da jih potencialni delodajalci lahko vidijo.

Opredelite merila iskanja zaposlitve/priložnosti

V tej funkciji je zajeto vse, kar je potrebno za čim enostavnejše iskanje novih priložnosti. Ustvarite lahko posebne profile iskanja, pri katerih lahko opredelite merila, kot so lokacija ter trajanje in vrsta pogodbe. Profil shranite in ob naslednjem obisku portala Drop’pin@EURES lahko svoje iskanje znova zaženete samo s klikom gumba.

Odzovite se na priložnosti

Ko najdete priložnost, ki vas zanima, se nanjo prijavite. Kako to storite, izveste v razdelku z naslovom „Kako se prijaviti?“ zadevne priložnosti, kjer boste največkrat preusmerjeni na spletno mesto podjetja ali organizacije. Vsak postopek prijave je drugačen in za kar najboljše možnosti uspeha poskrbite, da pozornost posvetite zahtevam, navedenim v besedilu ponudbe.

Spremljajte Euresov koledar prireditev

Na Euresovem koledarju prireditev je prikazano, kateri dogodki, na primer zaposlitveni sejmi in Evropski dnevi zaposlovanja, se bodo kmalu odvili (prek spleta in v živo). Ker so dogodki, povezani z zaposlovanjem, odličen način vzpostavljanja stikov, mreženja in odkrivanja novih priložnosti, bi bilo dobro, da redno preverjate koledar in si ogledate, kateri dogodki se bodo odvili na vaših interesnih področjih, ter odkrijete, kako se lahko vključite.

Brskajte po arhivu novic in poiščite odlične nasvete

Razdelek z novicami na portalu Drop’pin@EURES je poln člankov, ki ponujajo nasvete, navodila in vpogled v ključne teme o poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Zajema vse, od izboljšanja življenjepisa do aplikacij za povečanje učinkovitosti pri delu, zato je zlata jama za ambiciozne iskalce zaposlitve.

Odkrijte storitev Tvoja prva zaposlitev EURES in pobudo pripravništev Digital Opportunity

Drop’pin@EURES ne ponuja samo zaposlitvenih priložnosti, ampak vas seznanja tudi s pobudami in storitvami, kot sta Tvoja prva zaposlitev EURES in projekt Digital Opportunity traineeships. Obe mladim ponujata priložnost, da razširijo nabor svojih znanj in spretnosti ter pridobijo dragocene delovne izkušnje v drugi državi EU, zato si ju velja ogledati.

Več informacij

Želite izvedeti več o portalu Drop’pin@EURES in o tem, kaj ponuja? Obiščite spletno stran Drop’pin@EURES ali preberite našo najnovejšo publikacijo.

 

Sorodne povezave:

Spletni obrazec

Uvoz obstoječega življenjepisa

Ustvarjanje posebnih profilov iskanja

Euresov koledar prireditev

Novice

Tvoja prva zaposlitev EURES

Projekt Digital Opportunity traineeships

Najnovejšo publikacijo

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovegasvetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Teme
Mladina
Povezani razdelki
Pomoč in podpora
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.