Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия18 Януари 2018 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Как да се възползвате максимално от Drop’pin@EURES: младежи

Вече открихте Drop’pin@EURES и всичките страхотни възможности, които тя предлага. Но как да се възползвате максимално от тях? Ние ще ви помогнем!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Създаване на профил

Ако все още нямате профил в EURES, това е очевидната първа стъпка. Отделете няколко минути, за да попълните съвсем простия онлайн формуляр, а в замяна ще получите достъп до пълния набор от предимства на Drop’pin@EURES’s.

Качете или създайте вашето CV онлайн

Когато става дума за CV, имате две възможности: да качите вече съществуващо CV във формат Europass или да създадете ново в системата на EURES. В случай че изберете втората опция, трябва само да посочите езика, на който искате да работите, и да изпълните десетте стъпки за създаването му. След това вашето CV ще бъде добавено към базата данни от CV-та на EURES, където потенциални работодатели ще могат да разгледат уменията, опита и талантите ви. По всяко време можете да редактирате вашето CV, дори и след като е публикувано в базата данни, а наличните настройки на поверителността ще ви позволят да избирате каква информация да виждат потенциалните работодатели.

Определете критериите за търсене на работа/възможности

Тази функция е създадена, за да направи търсенето на нови възможности възможно най-лесно. Можете да създадете специфичен профил на търсене , където да зададете различни критерии като местоположение, продължителност и вид на договора. Ако запазите създадения профил, следващия път, когато посетитеDrop’pin@EURES, ще можете да търсите само с едно щракване на мишката.

Кандидатствайте за възможности

След като откриете интересна за вас възможност, е време да кандидатствате за нея. Ще откриете как става това в раздела „как да кандидатствам“ на всяка възможност, който често ще ви отвежда до уеб сайта на компанията или организацията. Всеки процес на кандидатстване е различен, затова трябва внимателно да прочетете и спазите изискванията, за да имате най-добър шанс за успех.

Следете Календара на събитията на EURES

Календарът на събитията на EURES ви показва какви събития предстоят в Европа, като трудови панаири и Европейски дни на труда (онлайн или на място). Събитията, свързани с трудовата заетост, са чудесен начин за създаване на връзки, изграждане на мрежа от контакти и откриване на нови възможности, затова е добра идея да проверявате календара редовно и да следите какви подходящи за вашите интереси събития се провеждат и как да се включите в тях.

Прегледайте архива на новините за полезни съвети

Разделът с новините на Drop’pin@EURES прелива от съвети, насоки и анализи по основни теми във връзка с ПОО. Засегнати са всякакви въпроси – от разпращането на вашето CV до полезни приложения, които ще ви помогнат да направите работните си дни по-ефективни, което го прави златна мина за устремените търсачи на работа.

Открийте услуги като „Твоята първа работа с EURES“ и инициативата Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“

Drop’pin@EURES предлага не само собствени възможности, но подкрепя и инициативи и услуги като Твоята първа работа с EURES  и Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“. И двете предлагат на младите хора шанс да разширят уменията си и да натрупат ценен трудов опит в друга страна от ЕС, така че си заслужава да ги погледнете.

Научете повече

Искате да научите повече за Drop’pin@EURES и какво може да ви предложи? Посетете уеб сайта Drop’pin@EURES или разгледайте нашите най-нови публикации.

 

Връзки по темата:

Онлайн формуляр

Качете съществуващо CV

Създайте специфичен профил на търсене

Календар на събитията на EURES

Раздел с новини

Твоята първа работа с EURES

Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“

Най-нови публикации

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Младост
Свързан раздел(и)
Помощ и съдействие
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.