Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel16 oktober 2020Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Hoe kan EURES u helpen een baan te vinden in Europa?

Geïnteresseerd in werken in een ander Europees land? EURES kan u hierbij van dienst zijn.Ook in deze ongewone tijden met COVID-19 zijn werkgevers nog steeds op zoek naar personeel – en EURES kan u helpen de juiste baan te vinden.

How EURES can help you find a job in Europe
EURES

In de vorm van een databank met vacatures, regelmatige evenementen en een Europawijd dienstverleningsnetwerk biedt EURES uitgebreide ondersteuning vóór, bij en na het zoeken naar een baan. Lees hieronder hoe u hier gebruik van kunt maken.

Solliciteer naar vacatures via het EURES-portaal

Als u dit leest, hebt u het EURES-portaal al gevonden. Hier vindt u ongeveer 2,8 miljoen vacatures in de 32 deelnemende EURES-landen (de 27 EU-lidstaten, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk).

Meld u hier aan om een gratis online profiel aan te maken. Daarna kunt u op vacatures solliciteren en uw eigen cv zichtbaar maken voor meer dan 16 000 werkgevers die op het portaal zijn ingeschreven. Ook kunt u uw voorkeuren instellen en berichten ontvangen over vacatures die bij uw profiel passen.

Daarnaast bevat het EURES-portaal nog veel meer nuttige tools, zoals de rubriek Leven en werken, waar u landenspecifieke tips kunt vinden voor uw verhuizing.

Laat u persoonlijk ondersteunen door een EURES-adviseur

Er staan rond de 1000 gespecialiseerde EURES-adviseurs voor u klaar in heel Europa. De EURES-adviseurs bieden een breed scala aan gepersonaliseerde ondersteunende diensten, onder meer door:

  • loopbaanbegeleiding te bieden en u te attenderen op interessante kansen;
  • hulp te bieden bij het opstellen van een optimaal, op maat gemaakt cv om uw sollicitatiekansen te vergroten;
  • uw cv door te zenden naar potentiële werkgevers en sollicitatiegesprekken te regelen;
  • u te wijzen op opleidingen, taalcursussen en financieringsmogelijkheden;
  • u van advies te dienen over juridische en administratieve aspecten, zoals sociale zekerheid en belastingen;
  • u te helpen wegwijs te worden in uw nieuwe land.

Als gevolg van eventuele beperkingen in verband met COVID-19 kan het zijn dat in uw land momenteel geen persoonlijke afspraken mogelijk zijn. Toch blijft EURES ondersteuning bieden via de telefoon of per e-mail. Maak er meteen werk van. Neem nu contact op met uw plaatselijke EURES-adviseur.

Neem deel aan de Europese (online) banendagen

EURES heeft sinds 2013 meer dan 200 Europese (online) banendagen georganiseerd. Deze evenementen bieden een goede kans om potentiële werkgevers te ontmoeten en praktische informatie te vergaren door met EURES-adviseurs te spreken.

Nu de COVID-19-pandemie aanhoudt, vinden natuurlijk steeds meer evenementen online plaats in verband met nationale beperkingen die voor persoonlijke bijeenkomsten en reizen gelden. Gelukkig maakt EURES al sinds geruime tijd gebruik van virtuele tools om zijn Europese (online) banendagen te houden en blijft EURES de gebruikelijke evenementen online organiseren.

Hierdoor kunt u comfortabel vanuit uw eigen huis deelnemen en op veilige afstand in gesprek gaan met potentiële werkgevers. Misschien wordt u zelfs uitgenodigd voor een videosollicitatiegesprek. Bezoek de website van de Europese banendagen voor meer informatie over komende evenementen. Bovendien kunt u op de EURES evenementenkalender zoeken naar wervingsevenementen in uw regio.

EURES-dienstverlening in grensregio’s

Ook als u niet naar het buitenland verhuist, kunt u een beroep doen op ondersteuning door EURES. Meer dan 1,5 miljoen mensen wonen in het ene Europese land en werken in het andere. EURES kent tal van grensoverschrijdende partnerschappen die specifiek gericht zijn op de ondersteuning van die werknemers.

Wanneer u dichtbij de grens met een ander EURES-land woont, kunt u wellicht hulp krijgen bij het zoeken naar een baan over de grens en het vervullen van de administratieve formaliteiten die aan werken in het buitenland verbonden zijn.

Begin uw reis met EURES, maak een gratis account aan en neem nu contact op met uw plaatselijke EURES-adviseur.

 

Links:

Een account aanmaken als werkzoekende

Leven en werken

Zoek een EURES-adviseur

Europese banendagen

Evenementenkalender

EURES in grensregio’s

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Arbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsWervingstrendsJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.