Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak16. listopada 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Kako vam EURES može pomoći u pronalasku posla u Europi

Ako vas zanima rad u drugim zemljama Europe, u tome vam može pomoći EURES. Unatoč neobičnim vremenima u kojima se suočavamo s pandemijom bolesti COVID-19, poslodavci i dalje zapošljavaju, a EURES vam može pomoći da pronađete posao.

How EURES can help you find a job in Europe
EURES

Zahvaljujući svojoj internetskoj bazi podataka o slobodnim radnim mjestima, redovitoj organizaciji događaja i paneuropskoj mreži usluga podrške, EURES vam može pružiti sveobuhvatnu potporu prije samog postupka traženja zaposlenja kao i tijekom i nakon njega. Nastavite čitati kako biste saznali više o pogodnostima koje vam ova mreža nudi.

Podnesite prijavu za natječaj za slobodno radno mjesto preko portala EURES-a

Ako čitate ovaj članak, već ste zasigurno upoznati s portalom EURES-a. Na ovom portalu možete pronaći oko 2,8 milijuna oglasa za slobodna radna mjesta u 32 zemlje koje sudjeluju u EURES-u (27 država članica EU-a te Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska i Ujedinjena Kraljevina).

Kako biste izradili besplatni mrežni profil, prvo što morate učiniti jest registrirajte se ovdje. Nakon toga ćete moći podnositi prijave za natječaje za slobodna radna mjesta, a vaš će životopis moći vidjeti više od 16 000 poslodavaca koji su registrirani na portalu. Također možete personalizirati svoje osobne postavke i primati obavijesti o slobodnim radnim mjestima koja odgovaraju vašem profilu.

Portal EURES-a nudi i mnogo drugih korisnih alata, uključujući stranice o životu i radu, na kojima se mogu pronaći informacije o pojedinim zemljama, a koje vam mogu biti korisne prilikom preseljenja.

Zatražite personaliziranu podršku EURES-ova savjetnika

Na razini cijele Europe postoji oko 1000 posebnih savjetnika EURES-a. EURES-ovi vam savjetnici mogu pružiti personaliziranu podršku s obzirom na čitav niz aspekata, uključujući:

  • profesionalno usmjeravanje i pružanje preporuka u pogledu zanimljivih prilika
  • pružanje pomoći u pogledu poboljšanja i prilagodbe vašeg životopisa kako biste poboljšali uspješnost svojih prijava za slobodna radna mjesta
  • prosljeđivanje vašega životopisa potencijalnim poslodavcima i dogovaranje razgovora za posao
  • obavješćivanje o prilikama za osposobljavanje, učenje jezika i financiranje
  • pružanje savjeta o pravnim i administrativnim aspektima, kao što su socijalno osiguranje i porezi
  • pružanje pomoći u pogledu preseljenja u novu zemlju.

Ako u vašoj zemlji postoje ograničenja u pogledu dostupnosti sastanaka uživo zbog pandemije bolesti COVID-19, izravnu vam podršku možemo pružiti telefonom ili e-poštom. Stupite u kontakt sa svojim lokalnim savjetnikom EURES-a već danas kako biste učinili prvi korak.

Sudjelujte u Europskim danima poslova (na internetu)

Od 2013. u organizaciji EURES-a održano je više od 200 Europskih dana poslova (na internetu). Ti su događaji prilika da upoznate potencijalne poslodavce i dobijete praktične informacije od EURES-ovih savjetnika.

Naravno, budući da pandemija bolesti COVID-19 i dalje traje, sve se više događaja zbog nacionalnih ograničenja u pogledu događaja uživo i putovanja održava u virtualnom obliku. Srećom, EURES se već dugo koristi virtualnim alatima za održavanje Europskih dana poslova (na internetu) te će nastaviti s redovitom organizacijom događaja na internetu.

To znači da ne morate napuštati udobnost svojeg doma kako biste sudjelovali na tom događaju i da s potencijalnim poslodavcima možete razgovarati sa sigurne udaljenosti. Možda vam poslodavac čak predloži da razgovor za posao održite na daljinu s pomoću videopoziva. Za više informacija o predstojećim događajima posjetite internetske stranice Europskih dana poslova. Događaje posvećene zapošljavanju u svojoj regiji možete pretraživati i s pomoću EURES kalendara događaja.

Usluge EURES-a u prekograničnim područjima

Ne morate se preseliti u drugu zemlju kako biste dobili podršku od EURES-a. Više od 1,5 milijuna ljudi živi u jednoj europskoj zemlji, a radi u drugoj. EURES na raspolaganju ima brojna prekogranična partnerstva koja su posebno usmjerena na pružanje podrške takvim radnicima.

Ako živite u blizini granice s drugom zemljom u kojoj EURES djeluje, možete dobiti podršku u pronalasku prilika za zapošljavanje u toj drugoj zemlji i rješavanju administrativnih pitanja povezanih s prekograničnim radom.

Kako biste započeli svoje iskustvo s EURES-om,besplatno izradite korisnički računi stupite u kontakt sa svojim lokalnim savjetnikom EURES-a već danas.

 

Korisne poveznice:

Kreirajte račun tražitelja posla

Život i rad

Pretražite savjetnike EURES-a

Europski dani poslova

Kalendar događaja

EURES u prekograničnim regijama

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Vijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanjaMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.