Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Οκτωβρίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Πώς μπορεί το EURES να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά στην Ευρώπη

Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα του εξωτερικού, το EURES είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να είναι περίεργοι λόγω της νόσου COVID-19, παρόλ’ αυτά οι εργοδότες εξακολουθούν να προσλαμβάνουν προσωπικό - και το EURES μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη δουλειά που αναζητάτε.

How EURES can help you find a job in Europe
EURES

Χάρη στην επιγραμμική του βάση δεδομένων θέσεων εργασίας, στις τακτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και στο πανευρωπαϊκό δίκτυο υπηρεσιών υποστήριξης που διαθέτει, το EURES  μπορεί να σας προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της αναζήτησης εργασίας σας. Διαβάστε στη συνέχεια με ποιους τρόπους μπορείτε να επωφεληθείτε.

Υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας για θέσεις εργασίας μέσω της διαδικτυακής πύλης EURES

Αν διαβάζετε τη σελίδα αυτή, έχετε ήδη βρει τον δρόμο για την πύλη EURES. Στην πύλη μπορείτε να βρείτε περίπου 2,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίες που είναι διαθέσιμες στις 32 συμμετέχουσες χώρες του δικτύου EURES (οι 27 χώρες της ΕΕ, συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Ξεκινήστε με την εγγραφή σας εδώ για να δημιουργήσετε δωρεάν το επιγραμμικό σας προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αιτήσεις για θέσεις εργασίας και να καταστήσετε διαθέσιμο το βιογραφικό σας στους πάνω από 16.000 εγγεγραμμένους εργοδότες της πύλης. Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε τις προτιμήσεις σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις κενές θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στο προφίλ σας.

Στην πύλη EURES υπάρχουν επίσης πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία, όπως η ενότητα Διαβίωση και εργασία, η οποία σας παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες ανά χώρα για να σας βοηθήσει στη μετακίνησή σας.

Λάβετε εξατομικευμένη υποστήριξη από σύμβουλο του EURES

Το δίκτυο του EURES απαρτίζεται από περίπου 1 000 ειδικούς συμβούλους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι σύμβουλοι του EURES μπορούν να σας προσφέρουν εξατομικευμένη υποστήριξη με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα:

  • παρέχοντάς σας υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και προτείνοντάς σας ενδιαφέρουσες ευκαιρίες απασχόλησης·
  • βοηθώντας σας να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας ώστε να στηρίξετε την αίτησή σας·
  • διαβιβάζοντας το βιογραφικό σας σε δυνητικούς εργοδότες και διευκολύνοντας τις συνεντεύξεις·
  • κατευθύνοντάς σας σχετικά με ευκαιρίες κατάρτισης, εκμάθησης γλωσσών και χρηματοδότησης·
  • παρέχοντάς σας συμβουλές σχετικά με νομικά και διοικητικά θέματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση και οι φόροι·
  • βοηθώντας σας να εγκατασταθείτε στη νέα χώρα διαμονής σας.

Παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί που ισχύουν στη χώρα σας λόγω της COVID-19 μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις συναντήσεις με φυσική παρουσία, ωστόσο εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω τηλεφώνου ή email. Επικοινωνήστε σήμερα με τον τοπικό σας σύμβουλο EURES για να ξεκινήσετε.

Παρακολουθήστε τις ευρωπαϊκές (διαδικτυακές) ημερίδες για την απασχόληση

Από το 2013, το EURES έχει διοργανώσει περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές (διαδικτυακές) ημερίδες για την απασχόληση. Οι εκδηλώσεις αυτές σάς προσφέρουν τη δυνατότητα να συναντήσετε δυνητικούς εργοδότες και να λάβετε πρακτικές πληροφορίες από συμβούλους του EURES.

Δεδομένου ότι η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά λόγω των εθνικών περιορισμών που ισχύουν για τις εκδηλώσεις με φυσική παρουσία αλλά και τα ταξίδια. Ευτυχώς, το EURES χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό εικονικά εργαλεία για τη διοργάνωση των ευρωπαϊκών (διαδικτυακών) ημερίδων για την απασχόληση και εξακολουθεί να προτείνει τακτικά εκδηλώσεις οι οποίες διεξάγονται διαδικτυακά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να «παρευρεθείτε» στις διάφορες εκδηλώσεις από την άνεση του σπιτιού σας και να συνομιλήσετε με πιθανούς εργοδότες τηρώντας ασφαλείς αποστάσεις. Ενδεχομένως να σας προταθεί συνέντευξη μέσω βίντεο. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσεχείς εκδηλώσεις, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο των Ευρωπαϊκών ημερίδων για την απασχόληση. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκδηλώσεις πρόσληψης που διοργανώνονται στην περιοχή σας στο EURES ημερολόγιο εκδηλώσεων του EURES.

Οι υπηρεσίες της πύλης EURES στις παραμεθόριες περιοχές

Δεν χρειάζεται να μετεγκατασταθείτε στο εξωτερικό για να επωφεληθείτε από τη στήριξη του EURES. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε χώρα διαφορετική από εκείνη στην οποία εργάζονται. Το EURES διαθέτει πολλές διασυνοριακές εταιρικές συμπράξεις που επικεντρώνονται ειδικά στη στήριξη των εν λόγω εργαζομένων.

Αν ζείτε κοντά στα σύνορα μιας άλλης χώρας του EURES, ενδεχομένως να μπορέσετε να λάβετε στήριξη για την ανεύρεση εργασίας στην άλλη πλευρά των συνόρων και τη διαχείριση των διοικητικών πτυχών της διασυνοριακής εργασίας.

Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το EURES,εγγραφείτε δωρεάν και επικοινωνήστε με τον τοπικό σας σύμβουλο EURES σήμερα.
 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δημιουργήστε λογαριασμό ως άτομο που αναζητά εργασία

Διαβίωση και εργασία

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η πύλη EURES στις παραμεθόριες περιοχές

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Νέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότηταΤάσεις προσλήψεωνΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.