Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия16 Oктомври 2020 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Как EURES може да ви помогне да намерите работа в Европа

Ако се интересувате от работа в чужбина в Европа, EURES е тук, за да ви помогне.Може да живеем в необичайни времена в контекста на COVID-19, но работодателите все пак набират персонал и EURES може да ви помогне да си намерите работа.

How EURES can help you find a job in Europe
EURES

Със своята онлайн база данни със свободни работни места, редовно провеждани събития и общоевропейска мрежа за услуги за подпомагане, EURES може да предложи цялостно подпомагане преди, по време и след търсенето на работа от вас. Продължете да четете, за да научите повече за това как можете да се възползвате от предлаганите услуги.

Кандидатстване за свободни работни места в портала EURES

Ако четете този текст, вече сте намерили пътя към портала EURES. Тук ще намерите около 2,8 милиона работни места в 32 участващи в EURES държави (27-те държави — членки на ЕС плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Обединеното кралство).

Започнете като се регистрирате тук, за да създадете безплатен онлайн профил. След това ще можете да кандидатствате за свободни работни места и над 16 000 работодатели, регистрирани в портала, ще виждат вашата автобиография. Освен това можете да персонализирате предпочитанията си и да получавате уведомления за свободни работни места, отговарящи на вашия профил.

Освен това порталът EURES съдържа много други полезни инструменти, включително раздела Условия на живот и труд, предлагащ ви специфична за дадена държава информация, чрез която да получите помощ при вашето преместване.

Получаване на персонализирана подкрепа от съветник на EURES

Има около 1000 специално обучени съветници на EURES в цяла Европа. Тези съветници на EURES могат да ви окажат персонализирана подкрепа в различни аспекти, включително чрез:

  • предоставяне на насоки в областта на професионалното развитие и препоръчване на интересни възможности;
  • оказване на помощ за усъвършенстване и изготвяне на автобиографията ви по начин, чрез който вашите кандидатури за работа ще бъдат подсилени;
  • изпращане на вашата автобиография на потенциални работодатели и улесняване на интервюта;
  • насочването ви към обучение, изучаване на езици и възможности за финансиране;
  • консултиране по правни и административни въпроси, например социално осигуряване и данъци;
  • оказване на помощ за устройването ви във новата държава, в която живеете.

Въпреки че ограниченията във вашата държава, свързани с COVID-19, могат да засегнат провеждането на лични срещи, все пак може да ви бъде оказвана индивидуална подкрепа по телефон или имейл. Свържете се с вашия местен съветник на EURES днес, за да започнете.

Присъствайте на Европейските дни на труда (онлайн)

От 2013 г. насам EURES проведе над 200 Европейски дни на труда (онлайн). Тези събития предлагат възможност за срещане на потенциални работодатели и получаване на практическа информация от съветници на EURES.

Разбира се, с продължаването на пандемията от COVID-19 все повече събития се провеждат онлайн поради национални ограничения, свързани с присъствени събития и пътувания. За щастие EURES отдавна използва виртуални инструменти, за да провежда своите Европейски дни на труда (онлайн), поради което продължава да осъществява редовно провежданите си събития онлайн.

Това означава, че можете да „присъствате“, докато се намирате на спокойствие вкъщи, и да говорите с потенциални работодатели от безопасно разстояние. Може дори да ви бъде предложено дистанционно интервю чрез видеовръзка. За да научите повече за предстоящите събития, посетете уебсайта Европейски дни на труда. Можете също така да търсите събития за наемане на работа във вашия регион в EURES календара на събитията.

Услугите на EURES в трансграничните региони

Не е нужно да се премествате да живеете в чужбина, за да получите подкрепа от EURES. Над 1,5 милиона души живеят в една европейска държава, но работят в друга. EURES има множество трансгранични партньорства, които са насочени конкретно към подпомагане на тези работници.

Ако живеете в близост до граница с друга участваща в EURES държава, възможно е да можете да получите подкрепа за намиране на възможности отвъд граница и за справяне с административните аспекти на трансграничната работа.

За да дадете начало на своето приключение с EURES, се регистрирайте, за да получите безплатен акаунт и се свържете със своя местен съветник на EURES днес.

 

Връзки по темата:

Създаване на акаунт на търсещ работа

Условия на живот и труд

Търсене на съветници на EURES

Европейски дни на труда

Календар на събитията

EURES в трансграничните региони

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Новини от пазара на труда/новини за мобилносттаТенденции при набиране на персоналМладост
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.