Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel15 juli 2022Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Så ökar du din produktivitet på jobbet

I det moderna arbetslivet måste man hantera många potentiella distraktioner. Ibland kan det kännas omöjligt att få något gjort. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några tips för att hjälpa dig bibehålla fokus och vara mer produktiv på jobbet.

How to boost your productivity at work

Organisera och rensa din arbetsyta

Ta några minuter varje dag för att organisera och rensa din arbetsyta. Att ha en ren, prydlig yta där du enkelt kan komma åt allt du behöver minskar din stressnivå och hjälper dig att uppnå bättre resultat.

Planera framåt

Använd en planerare (skriftlig eller digital) för att anteckna arbetsuppgifter i förväg. Detta hjälper dig se till att du inte överengagerar dig i arbete som du inte har tid att leverera, och fungerar även som en enkel referens för att friska upp ditt minne inför vad du behöver göra varje dag. Vissa personer föredrar att skriva detta för hand i stället för att använda ett digitalt planeringsverktyg, som ResourceGuru eller Float, vilka gör det enkelt att komma åt din kalender på resande fot (och utesluter bortglömda anteckningsböcker!).

Ange små, konkreta uppgifter

Att dela upp långsiktiga övergripande mål i små, konkreta uppgifter kan göra din arbetsbelastning mer tillgänglig och hanterbar. Det minskar också sannolikheten för att du skjuter upp uppgifter på grund av att du känner dig osäker på var du ska börja.

Ta regelbundna raster

När du arbetar längre kan det kännas som om du får mer gjort, men kvaliteten på ditt arbete minskar utan regelbundna raster. Studier visar att regelbundna raster förbättrar din koncentration och ditt humör. Ta en snabb promenad på kontoret för att sträcka på benen mellan arbetsuppgifter, eller tillbringa 15 minuter med att ta en kopp te eller kaffe – ditt arbete kommer förbättras!

Identifiera dina mest produktiva perioder

Olika människor är som mest produktiva under olika tider på dagen. Till exempel så känner sig vissa som mest motiverade på morgonen, medan det för andra är på eftermiddagen eller kvällen. Ta reda på vilken tid på dagen som du känner dig mest pigg och uppmärksam och ägna denna tid åt dina viktigaste och/eller mest komplexa uppgifter.

Inaktivera onödiga aviseringar

Stäng av aviseringar när du fokuserar på en uppgift i stället för att läsa alla meddelanden och all e-post som du får när de kommer in. Ständiga aviseringar som visas på telefonen eller datorn kan distrahera dig, även om de inte är brådskande. Om du är orolig över att missa ett viktigt meddelande eller samtal kan du på många plattformar (som Teams och Slack) stänga av och slå på ljudet för aviseringar baserat på den kanal, grupp eller person som är inblandad.

Mer tips för att hjälpa dig att lyckas i den moderna arbetsvärlden finns i vår artikel omSex mjuka färdigheter som efterfrågas på arbetsplatsen efter pandemin.

 

Länkar:

Sex mjuka färdigheter som efterfrågas på arbetsplatsen efter pandemin

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare 

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på Linkedin

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tips
Relaterade avsnitt
Råd och tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.